Uudet yhteistyökuviot tuovat Kokkolan Venetsialaisiin esiintyjiä JVG:stä Jenni Vartiaiseen

Veneily- ja mökkikauden päätösjuhlaa venetsialaisia vietetään Kokkolassa aiempaa näyttävämmin. Uudet yhteistyökuviot nostavat lavalla nimekkäitä kotimaisia artisteja. Tämä näkyy myös osallistujien kukkarossa, kun iltajuhlat muuttuvat maksullisiksi.

Vanhansatamanlahden ilotulitus valaisi synkän taivaan kirkkain värein.

Kokkolan Venetsialaiset järjestetään perinteiden mukaan elokuun viimeisenä viikonloppuna. Uutta aiempiin vuosiin verrattuna on se, että Kokkolan kaupunki on luopunut iltajuhlien järjestämisvastuusta. Ulkoistamisen vuoksi perjantai- ja lauantai-illan tapahtumat muuttuvat maksullisiksi.

Kokkolan Matkailu Oy:n uusina yhteistyökumppaneina ovat jämsäläinen N.C.D. Productions sekä Warner Music Live, jonka ansiosta tapahtumaan on saatu entistä nimekkäämpiä esiintyjiä.

Perjantaina lavalle nousevat Krista Siegfrieds, SANNI ja JVG. Lauantaina esiintyvät puolestaan Jenni Vartiainen, Egotrippi ja Jonne Aaron. Molempina iltoina esiintyy myös Houseband Geir Rönningin johdolla.

Venetsialaisten päiväohjelmassa on tuttuja elementtejä lastentapahtumasta Suntin soutuun. Iltaohjelmaan kuuluu perinteinen ilotulitus.

Tapahtuma on houkutellut viime vuosina kymmeniätuhansia kävijöitä kauppatorille ja ympäri kaupunkia oleviin oheistapahtumiin.