Kirkosta erotaan nyt vähemmän kuin vuosiin: "Teema ei ole näkynyt mediassa"

Alkuvuodesta kirkosta on eronnut eroakirkosta-palvelun kautta vähemmän ihmisiä kuin kertaakaan vuoden 2007 jälkeen.

Kotimaa
Netin Eroa kirkosta -sivu.
Sannimari Lehtilä / Yle

Kirkosta on eronnut alkuvuoden aikana eroakirkosta.fi-sivuston kautta vähemmän ihmisiä kuin kertaakaan sitten vuoden 2007, josta alkaen sivuilla (siirryt toiseen palveluun) on tilastoja eroista.

Maanantaihin mennessä kirkon oli jättänyt palvelun kautta tänä vuonna vain 9 339 ihmistä. Viime vuonna eroajia oli samaan aikaan 11 763.

Myös viime vuonna alkuvuosi oli kirkkoerojen suhteen vaisua. Loppuvuonna eduskuntakeskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista sai kirkostaeroamisten määrän huimaan kasvuun. Viime vuonna eroakirkosta.fi-sivustolla kirkosta erosi yhteensä yli 83 000 ihmistä, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

– Kirkostaeroamis-teema ei ole tänä vuonna juurikaan näkynyt mediassa. Aina kun on hiljaisia kausia, ihmiset eivät eroa kirkosta, palvelun tiedottaja ja Vapaa-ajattelijoiden liiton puheenjohtaja Petri Karisma sanoo.

Kirkostaeroamis-teema ei ole näkynyt mediassa.

Petri Karisma

Kirkkoon liittyminen lisääntynyt

Karisma arvioi, että viime vuoden poikkeuksellisen aktiivinen kirkosta eroaminen ei ole vaikuttanut siihen, että tänä vuonna eroja on ollut vähemmän.

Evankelis-luterilainen kirkko on kertonut, että joinakin alkuvuoden kuukausina kirkkoon on liittynyt enemmän väkeä kuin siitä on eronnut.

Eroakirkosta-palvelun Petri Karisma ei allekirjoita ajatusta, että kirkosta eroaminen olisi saavuttanut viime vuonna lakipisteensä.