Teosto: Emme tule katusoittajilta lupia kyselemään

Teoston asiakaspalvelupäällikkö Antti Rask toteaa blogissaan, että Teosto ei tule jatkossakaan tarkistamaan katusoittajien lupia. Siitä huolimatta, että katusoittoonkin lupa tarvittaisiin.

Kotimaa
YLE

Teostosta vahvistettiin alkukuusta, että katusoittoonkin tarvitaan maksullinen lupa. Periaatteessa näin onkin, mutta käytännössä Teosto ei ole lupia valvonut, eikä aio valvoakaan, kirjoittaa Teoston asiakaspalvelupäällikkö Antti Rask Teoston sivuilla julkaistussa blogissa:

Teosto ei tule tarkistamaan katusoittajien lupia musiikin esittämiseen jatkossakaan. Se kun ei ole kenenkään, ei katusoittajien, kansalaisten kuin musiikintekijöidenkään edun mukaista. Katusoiton osalta kantamme on, että pääasia, kun musiikki soi.

Rask kirjoittaa, että musiikki elävöittää katukulttuuria ja parhaimmillaan tekee arjesta pieneksi hetkeksi juhlan.

Jottei totuus unohtuisi, Rask kirjoittaa myös asian taloudellisesta puolesta:

Erillistä, vain katusoittajille räätälöityä lupaa ei ole olemassa eikä sellaista ole useammastakaan syystä tarkoituksenmukaista tehdä. Yksittäinen lupa tuo aina hallinnointikuluja ja pienimuotoisesta musiikinkäytöstä - kuten katusoitosta - saatavat korvaukset oikeudenomistajille olisivat niin pieniä, että luvan hallinnolliset kustannukset todennäköisesti ylittäisivät sen tuoton.