Järeä nosturiauto paloi Ylöjärvellä – isoista renkaista räjähdysvaara

Kuljettaja yritti sammuttaa palavaa ajoneuvoa jauhesammuttimella, mutta tulen voima oli liian suuri. Liikenne jouduttiin katkaisemaan korkeapaineisten renkaiden räjähdysvaaran vuoksi. Henkilövahingoilta vältyttiin.

nosturit

Kookas nosturiauto syttyi tuleen Ylöjärvellä Vaasan suuntaan johtavalla valtatie 3:lla noin kello 16. Turmapaikka sijaitsee vain 50 metriä Ylöjärven Shelliltä Tampereelle päin.

Kuljettaja haistoi savun ja pysäytti ajoneuvon, jolloin hän huomasi hytin alta moottoritilan suunnasta tunkevan savun.

Kuljettaja yritti pysäyttää liekkejä jauhesammuttimella, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Paikalle osuneen palokuntalaisen kehotuksesta hän väistyi viimein kauemmas sakenevan savun tieltä.

Pelastuslaitoksen yksiköt sammuttivat tulen, mutta rakennuksilla käytettävä järeä nosturiauto ehti kärsiä pahat vauriot. Etenkin nosturiosa tuhoutui täysin.

Valtatie 3:n liikenne pohjoiseen päin jouduttiin katkaisemaan. Savu oli sankkaa ja lisävaaraa toi kookkaan ajoneuvon korkeapaineisten renkaiden räjähdysuhka. Tiekatkos kesti noin tunnin.

Tampereen seudun iltapäiväliikenteessä oli muutoinkin ongelmia, sillä puolisen tuntia aiemmin Pispalan valtatiellä sattunut kolmen auton kolari aiheutti jonoja. Tässäkään tapauksessa ei kukaan loukkaantunut.