Ukrainan armeija esitteli vangitut venäläiset

Ukraina sanoo kahden venäläismiehen olevan todiste Venäjän osallisuudesta Itä-Ukrainan konfliktiin. Lehdistön edustajat tapasivat miehiä sotilassairaalassa.

Ukraina
Toinen miehistä petti kasvonsa median läsnäollessa Kiovan sotilassairaalassa tiistaina.
Toinen miehistä petti kasvonsa median läsnäollessa Kiovan sotilassairaalassa tiistaina.Genya Savilov / AFP

Tiedotusvälineet ovat päässeet tapaamaan kahta venäläismiestä, jotka Ukrainan armeija otti kiinni maan itäosassa. Ukrainan mukaan miehet ovat Venäjän armeijan sotilaita ja siten todiste venäjän osallistumisesta Itä-Ukrainan konfliktiin.

Haavoittuneita miehiä hoidetaan Kiovan sotilassairaalassa. Toimittajat kävivät heidän luonaan sairaalassa.

Toinen miehistä kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin. Toinen taas peitti kasvonsa, mutta antoi lyhyen lausunnon. Hän kieltäytyi kommentoimasta, oliko Venäjän armeijan sotilas. Hän kiitti sairaalan henkilökuntaa ja halusi lähettää viestin omaisilleen olevansa kunnossa.

Ennen lehdistön pääsyä sairaalaan, miesten luona kävi Ety-järjestön ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin edustajia.

Ukrainan tiedotusvälineiden mukaan miehet olivat sotilasarvoltaan kapteeni ja kersantti. He ovat tiedotusvälineiden mukaan ammattisotilaita Venäjän armeijan tärkeimmässä tiedusteluorganisaatiossa.

Ukrainan viranomaiset sanovat, että miehet asetetaan syytteeseen terroriteoista. Heidät voidaan palauttaa Venäjälle, jos he tunnustavat.

Venäjä vaatii, että sen suurlähetystön edustajat pääsevät tapaamaan miehiä. Venäjä sanoo miesten olleen aikaisemmin armeijan palveluksessa, mutta eronneen siitä.

Lähteet: AFP