HS: Perussuomalaisten kannatus nousussa, SDP hiipuu

Perussuomalaisten suosio on noussut 19,2 prosenttiin, kertoo Helsingin Sanomien tuore mielipidemittaus.

politiikka
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saapumassa valtioneuvoston juhlahuoneistoon.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saapumassa valtioneuvoston juhlahuoneistoon helatorstaina.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisten kannatus on noussut 1,6 prosenttiyksikköä eduskuntavaalien jälkeen, selviää Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämästä mielipidemittauksesta (siirryt toiseen palveluun). Kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on nyt 19,2 prosenttia.

SDP:n suosio on tippunut vaalien jälkeen 15,1 prosenttiin. Pudotusta vaalituloksesta on 1,4 prosenttiyksikköä.

Keskustan ja kokoomuksen kannatus on pysynyt käytännössä ennallaan. Keskustan kannatus on nyt 21,1 prosenttia, eli yhtä suuri kuin eduskuntavaaleissa. Kokoomuksen suosio on kyselyn mukaan 18,0 prosenttia. Vaaleissa kokoomus sai 18,2 prosenttia äänistä.

Vihreiden kannatus on noussut 9,3 prosenttiin eduskuntavaalien 8,5 prosentista. Vasemmistoliiton kannatus on 6,8 prosenttia, eli hieman vaalien 7,1 prosentin osuutta pienempi.

Mielipidemittauksessa RKP:n kannatus oli 4,6 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,4 prosenttia. Eduskuntavaaleissa RKP:n suosio oli 4,9 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,5 prosenttia.

TNS Gallup haastatteli 2 443 henkilöä 20.4.–15.5.2015. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurten puolueiden kohdalla.