1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Katso video: Näin Varkaudessa kannustettiin Pertti Kurikan Nimipäiviä

Varkauden seudun kehitysvammaisten tukiryhmä kokoontui paikallispubiin jännittämään Euroviisujen semifinaalia. Runsas joukko jaksoi kannustaa kovaäänisesti PKN:ää loppuun saakka.

Varkauden seudun kehitysvammaisten tukiryhmä kokoontui kannustamaan Pertti Kurikan Nimipäiviä Euroviisujen semifinaalissa.
Varkauden seudun kehitysvammaisten tukiryhmä kokoontui kannustamaan Pertti Kurikan Nimipäiviä

Varkauden seudun kehitysvammaisten tukiryhmä kokoontui paikallispubiin kannustamaan Pertti Kurikan Nimipäiviä Euroviisujen semifinaali-iltana. Tunnelma kisakatsomossa Varkaudessa oli korkealla, liput liehuivat ja Pertti Kurikan Nimipäivien menestykseen uskottiin lujasti. Ylipäätään yhtyeen edustuspaikkaa pidettiin tärkeänä.

– Mielestäni tämä on todella hyvä asia. Näytämme maailmalle, että myös kehitysvammaisista on tavallisiksi ihmisiksi. He näyttävät, että he pärjäävät, iloitsee Satu Ikäheimonen.

Monille kisakatsomoon osallistuneista Pertti Kurikan Nimipäivät on tärkeä ja sydäntä lähellä oleva yhtye monin tavoin. Myös musiikki on monelle mieluista.

– Se on aikamoista punkkia! Todella hyvä biisi. Omassakin elämässä aina mun pitää, muistuttaa Satu Ikäheimonen.

– Yhtyeestä kertova dokumentti on Latolankadun asuntolassa aika suosittu ja katsottu, sanoo Kari Hiltunen, joka kertoo tykkäävänsä itsekin Pertti Kurikan Nimipäivien musiikista.

Kisakatsomoiltaan oli valmistauduttu jo useiden päivien ajan askartelemalla tuuletusta varten Suomen lippuja. Monet olivat odottaneet semifinaalia jo viikkojen ajan.

– Ei haittaa mitään, jos ei pärjää, Kari Hiltunen pohtii.