Promoottori Kalle Keskisen yhtiöön uusi toimitusjohtaja – "Liiketoimintakiellolla ei vaikutuksia kesätapahtumiin"

Promoottori Kalle Keskisen luotsaamat kesätapahtumat toteutuvat suunnitellusti häntä koskevista rikosepäilystä huolimatta. Keskisen yhtiö Loud N' Live Promotions järjestää tulevana kesänä 21 tapahtumaa ympäri Suomea. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus asetti Keskisen toukokuun alkupuolella liiketoimintakieltoon, mutta hän jatkaa yhtiössä pääpromoottorina ja yhtiön uusi toimitusjohtaja on Taina Sirola.

viihde
Kalle Keskinen selittää ravintolassa bisneksiään
Kalle KeskinenMiki Wallenius / Yle

Promoottori Kalle Keskiseen kohdistuvat rikosepäilyt eivät hidasta Loud N' Live Promotions -yhtiön toimintaa tulevana kesänä. Keskistä vastaan on vireillä rikosasia Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Häntä epäillään muun muassa törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä sekä entisiin - jo 2010 konkurssiin menneisiin - että nykyiseen yhtiöön liittyen. Näiden rikosepäilyjen pääkäsittelyä on kaavailtu elokuulle 2015. Lisäksi Pohjanmaan poliisissa on meneillään rikostutkinta uusiin talousrikoksiin liittyen.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus asetti Kalle Keskisen väliaikaiseen liiketoimintakieltoon tämän vuoden marraskuuhun saakka. Liiketoimintakiellossa oleva Keskinen jatkaa kuitenkin sekä yhtiön omistajana että pääpromoottorina. Uusi toimitusjohtaja valittiin tehtävään tiistai-iltana.

– Hallitus nimitti eilen uudeksi toimitusjohtajaksi Taina Sirolan. Hän on toimitusjohtaja ja omistaja myös mainostoimistoyhtiössä, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä aiemmin. Aikataulut tulevat varmasti nyt nopeasti kuntoon, kun niissä meillä on ollut hieman resurssipulaa, kertoo Kalle Keskinen.

Loud N' Live Promotions järjestää kesän aikana 21 eri tapahtumaa ympäri Suomea. Hyväntuulinen Keskinen ei näe itseensä kohdistuneiden rikosepäilyjen vaikuttavan millään tavalla kesän tapahtumiin tai ylipäänsä yhtiön toimintaan.

– Mitään käytännön vaikutuksia ei ole sen lisäksi, että en voi itse toimia toimitusjohtajana. Kysymys on kuitenkin vain väliaikaisesta liiketoimintakiellosta ja asiat ovat vielä kesken. Meillä on ollut kasvu niin nopeaa, että resurssit on suunnattu enemmän tuotantopuolelle ja talouspuolella aikataulut ovat tulleet perässä. Yhtiö ja tapahtumat voivat kaikki kuitenkin hyvin ja kaikki tulee tehtyä maaliin saakka, Keskinen selventää.

– Ja lupaan, että siitä pidetään myös kiinni, että se liiketoimintapaperi saadaan nopeasti takaisin, Keskinen lisää.

Kesän tapahtumat toteutuvat suunnitellusti

Kalle Keskisen mukaan kaikki sopimukset yhteistyökumppaneiden kanssa ovat ennallaan rikosepäilyistä huolimatta. Hän ei myöskään usko siihen, että yhtiön imagoon voisi tulla säröä tapahtuneesta.

– Tekemisen kautta edetään ja uskon, että tämän kesän jälkeen meillä on entistä parempi imago verrattuna esimerkiksi viime kesään, Keskinen pohtii.

Pohjalaiskunnissa Loud N' Live Promotions järjestää Vauhtiajot Seinäjoella, Lentäjien juhannuksen Kauhavalla sekä Waasa Open Airin yhteistyössä Vaasan Sportin ja Vaasan Palloseuran kanssa. Keskisen mukaan suunnitelmat etenevät hyvin.

– Viime vuosi oli meillä Vauhtiajoissa huippuvuosi ja lähtökohtaisesti näyttää siltä, että myymme viime vuoden tasolla. Toivomme pääsevämme sinne 60 000 kävijän hujakoille myös nyt ja toivotaan, että yläkerran miehetkin ovat meidän puolella kelien puolesta, Keskinen mainitsee.

Myös Lentäjien juhannus ja Waasa Open Air ovat myyneet Keskisen mukaan hyvin jo ennakkoon.

– Tämä tulee olemaan meille varmasti todella tärkeä kesä ja meidän täytyy onnistua. Kaikki näyttää positiivisessa valossa hyvältä ja meillä on jo myös uusia suunnitelmia esimerkiksi vuodelle 2016, Keskinen visioi.