Taidekeskus Retretti luo nahkansa – uudella näyttelyllä irrottaudutaan Punkaharjun luolastosta

Taidekeskus Retretti avaa toiminnan uudelleen kolmen vuoden tauon jälkeen Savonlinnan maakuntamuseossa Riihisaaressa.

Kotimaa
Tyko Sallisen maalauksia esillä Retretissä.
Tyko Sallisen maalauksia esillä Retretissä kesällä 2012.Yle

Tänä kesänä nahkansa uudelleen luova Taidekeskus Retretti pyrkii erottamaan brändinsä Punkaharjun luolastosta. Vuosia Punkaharjulla luolastossa ja sen yhteydessä olevissa tiloissa toimineen taidekeskuksen brändiä uudistetaan ja taidekeskuksen taustaorganisaatio Campus Artis -säätiö toivoo pääsevänsä eroon toiminnan liittämisestä luolastoon.

Taidekeskus Retretti järjestää jälleen kesällä uuden näyttelyn kolmen vuoden tauon jälkeen. Alvar Gullichsenin taidetta esittelevä näyttely on esillä Savonlinnan maakuntamuseossa Riihisaaressa. Savonlinnan kaupunki osallistuu näyttelyn rahoitukseen ja taustalla on myös yksityistä rahoitusta.

Campus Artis -säätiön puheenjohtaja Kimmo Sarje uskoo, että myös ensi kesän näyttelytiloissa Riihisaaressa saadaan aikaan vaikuttavia kokonaisuuksia siinä missä Punkaharjun luolastossakin, vaikka kyseessä onkin perinteinen, verrattain pieni museotila. Myös Gullichsen on kertonut olevansa tyytyväinen näyttelytiloihin.

Tulevaisuudessa Retretin näyttelytoiminta on määrä vakiinnuttaa jokakesäiseksi. Uusia näyttelytiloja etsitään jatkuvasti, ja periaatteessa ei ole esteitä sille, että näyttelyitä järjestettäisiin muuallakin kuin Savonlinnan seudulla, kertoo Sarje. Näillä näkymin aikomus on kuitenkin pysyä Itä-Savossa.