1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjän vastaus Porošenkolle: Ukraina sodassa omia kansalaisiaan vastaan, ei Venäjää

Ukrainan presidentti Petro Porošenko sanoi aiemmin, että Ukraina on sodassa Venäjän kanssa ja tästä todisteena ovat vangiksi otetut venäläissotilaat.

Ulkomaat
Vladimir Putin ja hänen tiedottajansa Dmitri Peskov (vas.) Putinin jokavuotisen suora linja -ohjelman jälkeen Moskovassa 16. huhtikuuta.
Vladimir Putin ja hänen tiedottajansa Dmitri Peskov (vas.) Putinin jokavuotisen suora linja -ohjelman jälkeen Moskovassa 16. huhtikuuta.Alexei Druginy / EPA

Kreml ei yhdy Ukrainan presidentin Petro Porošenkon väitteeseen, jonka mukaan Ukraina olisi sodassa Venäjää vastaan, presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo uutistoimisto Tassin mukaan.

Hänen mukaansa Kiova käy sotaa omia kansalaisiaan vastaan. He ovat ne, joita tulitetaan, Peskov sanoo.

Peskov sanoo myös, että Venäjän luottamus Porošenkoon on heikko, koska Kiova ei Peskovin mukaan pidä sopimuksia.

Peskov esitti kommenttinsa sen jälkeen, kun Porošenko oli sanonut Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa, että Ukraina on sodassa Venäjää vastaan. Porošenkon mukaan todisteena tästä ovat Ukrainassa vangitut venäläissotilaat. Haastattelussa Porošenko myös sanoi, ettei luota Putiniin.

Venäjä on kiistänyt, että se olisi lähettänyt joukkoja ja aseita Itä-Ukrainan separatistien tueksi. Venäjän mukaan vangiksi otetut miehet olivat aiemmin olleet armeijan palveluksessa, mutta eronneet siitä.

Lähteet: Tass

Lue seuraavaksi