Nykyliikkuja ei paljon kelloa vilkuile – osa tahtoo edelleen jumpata ryhmässä

Kuntosalikävijä haluaa liikkua silloin, kun se on mahdollista. Vaihtoehtoja on paljon itsepalvelukuntosalista isoihin ryhmätunteja järjestäviin liikuntakeskuksiin.

Kotimaa
Kuntoilijoita Liikun Kaakkurin toimipisteessä

Oululaisen kuntosaliketju Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi aloitti henkilökunnatta ja teknologian hyväksikäyttöön perustavan liiketoiminnan viisi vuotta sitten. Kuntosalilla ei ole päivittäistä henkilökuntaa. Päivystysaikoina palvellaan kävijöitä, mutta muuten kuntosalin kävijä toimii itsepalveluperiaatteella.

Kuntosaliharjoittelussa itsepalvelu sopii Riihijärven mukaan suomalaiseen luonteeseen. Itsekseen harjoitteleminen on tätä päivää.

– Kun muuten elämä on aikataulutettua, niin vapaa-ajalla voi tehdä juuri sitä mitä itse haluaa. Liikunta-ala on kehittynyt siten, että erilaisia vaihtoehtoja kaivataan, kertoo Riihijärvi.

Liikuntakeskus Liikun idea on, että liikuntaa voi harrastaa silloin, kun se kävijälle parhaiten sopii. Sisään saliin pääsee, kun jäsenmaksu on maksettu netin kautta. Ohjaajia ei ole, eikä tule, jollei sovi tapaamista personal trainerin kanssa.

Osalle kuntosalikävijöistä riittää kuntosalin peruspalvelu, toisille kuntosalin vastaanotto henkilökuntineen ja ryhmäliikuntatuntien ohjaajineen on tärkeää. Liikulla on Oulussa kolme kuntosalia ja noin 6 500 asiakasta.