ANSA: Isis-terroristi tuli Italiaan pakolaislaivalla

Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun viranomaiset uskovat terrorismista epäillyn henkilön käyttäneen pakolaislaivaa Eurooppaan päästäkseen.

Ulkomaat
Italian rannikkovartioston pelastamia pakolaisia tuodaan Porto Empedoclen satamaan.
Italian rannikkovartioston pelastamia pakolaisia tuodaan Porto Empedoclen satamaan 16. helmikuutaa Sisiliassa.Pasquale Claudio / EPA

Italiassa tänään keskiviikkona pidätetty terrorismista epäilty mies on saapunut maahan pakolaislaivalla, kertoo italialainen uutistoimisto ANSA (siirryt toiseen palveluun).

22-vuotiasta marokkolaismiestä epäillään osallisuudesta maaliskuussa Tunisian pääkaupungissa museoon tehtyyn terrori-iskuun, jossa kuoli 24 ihmistä. Iskusta on ottanut vastuun ääri-islamistinen Isis-järjestö.

Uutistoimiston tietojen mukaan mies saapui Italiaan ensimmäisen kerran jo helmikuussa, jolloin hänet rekisteröitiin saapuneeksi Sisilian Porto Empedoclen satamassa. Mies oli tullut 90 muun siirtolaisen kanssa laivalla ja oli luvatta maassa.

Hän sai karkotusmääräyksen ja palautettiin Afrikkaan.

Tunisian viranomaiset uskovat, että hän osallistui sekä Bardo-museon iskun suunnitteluun että toteutukseen. Iskussa kuoli mm. neljä italialaista.

Iskun jälkeen mies oli jollain keinolla, ehkä pakolaislaivalla, saapunut taas Eurooppaan.

Isis-järjestö on uhannut soluttaa terroristejaan tuhansia pakolaisia Eurooppaan tuoviin laivoihin. EU-viranomaiset pohtivat, miten varautua tähän uhkaan. Marokkolaismies on ensimmäinen tapaus, kun viranomaiset uskovat terroristin tulleen Eurooppaan pakolaislaivalla.