1. yle.fi
  2. Uutiset

Tankotanssi vaatii urheilijan fysiikan ja akrobaatin kehonhallinnan

Tankotanssi on lyönyt vahvasti läpi Suomessakin. Eikä ihme, sillä laji on näyttävä, ja vaatii kehonhallinnalta paljon.

ilmiöt
Tankotanssija.

Tankotanssi on tehnyt vahvaa tuloa myös Suomeen. Laji yhdistelee tanssia ja akrobatiaa.

– Sanoisinkin, että tämä on tanssillista akrobatiaa. Vaati todella paljon voimaa, mutta halutaan myös kauniita linjoja ja kauniita muotoja, sanoo tankotanssikoulu Ready Set Polen toimitusjohtaja Saara Ervasti.

– Itseäni kiinnostaa se, että aina voi oppia uutta ja kehittyä. Tanssillisuus on mukava lisä, sanoo tankotanssia harrastava Johanna.

Tankotanssi on alun perin syntynyt intialaisen miesten harrastaman tolppa-akrobatian pohjalta. Yhdysvalloissa tankojen kanssa tanssivat alkuun strip tease -tanssijat, mutta laji lähti kasvuun muutaman stripparin perustettua tankotanssikouluja.

– Strip tease -maine ei juuri enää paina, kyllä kaikki vähänkin aikaansa seuraavat tietävät, että tällä lajilla ei ole enää mitään tekemistä sen kanssa, Ervasti sanoo.

– Kun 55-vuotias äitini kuuli vuonna 2009, että harrastan tankotanssia, hän sanoi, että mitä sinä sellaista, maine menee. Näytin sitten ensimmäisen pää alaspäin -tempun, jonka olin oppinut, ja hänen mielensä muuttui nopeasti. Puoli vuotta sen jälkeen hän aloitti tankotanssin. Tämä kuvaa tankotanssiin liittyvä asennemuutosta, Ervasti nauraa.

Tankotanssi kehittää erityisesti ylä- ja keskivartalon voimaa, joiden vuoksi on yleensä mentävä kuntosalille.

– Tankotanssin voi kuitenkin aloittaa aivan nollaurheilutaustalla, Ervasti muistuttaa.

Ervastia haastatteli Titta Puurunen.

Lue seuraavaksi