Tyrmätty vesileikkipuisto uhkaa viedä mukanaan kiipeilypuistonkin Ahveniston luonnonsuojelualueelta

Hämeenlinnan Ahveniston luonnonsuojelualueelle suunniteltu kiipeilypuisto on myös vaarassa, jos alueelle ei saa perustaa muovista vesipuistoa. Yrittäjän mukaan kaksi puistoa muodostaisi yhdessä paremmin toimivan kokonaisuuden.

Kotimaa
Nainen tasapainottelee tolppien päällä yläilmoissa
Kiipeilypuistot ovat yleistyneet viime vuosina. Maan ensimmäinen kiipeilypuisto avattiin Turkuun vuonna 2010.Timo Leponiemi / Yle

TG Klubbenin toimitusjohtaja Aki Helander katsoo, että Flow Park -niminen kiipeilypuisto ja WiBit-vesihuvipuisto muodostavat yhdessä toimivan kokonaisuuden.

Jos toinen osa jää pois, myös toista osaa joudutaan harkitsemaan uudelleen.

Molemmat olisivat yhdessä vetovoimaisempia yhdessä kuin erikseen

Aki Helander

Helanderin johtama yritys pyörittäisi molempia puistoja Ahveniston Olympiapuistossa. Alue on sekä Natura 2000- että luonnonsuojelualuetta.

– Siinä oli hakusessa kokonaisratkaisu. Molemmat olisivat vetovoimaisempia yhdessä kuin erikseen.

Helander ei osaa vielä sanoa, jääkö nyt kiipeilypuistokin toteutumatta.

– Se on kyllä vaarana.

Suojelupäätös jarruna

Hämeen ELY-keskus otti aiemmin tällä viikolla lausunnossaan kielteisen kannan vesihuvipuistoon, koska sen mielestä Ahvenistonjärvelle tulevat muoviset rakennelmat muuttaisivat maisemaa alueen suojelupäätöksen vastaisesti.

Hämeenlinnan kaupungin rakennusvalvonta pyrkii päättämään vesihuvipuiston luvasta vielä tällä viikolla. Kiipeilypuiston luvalle ei ole esteitä.

Hämeenlinnan kaupunki on halunnut Ahvenistonjärven alueelle lisää toimintaa.

Suunnitelmia kuitenkin jarruttaa alueen suojelupäätös. Hämeen ympäristökeskus päätti suojelualueesta vuonna 2002 Hämeenlinnan kaupungin esityksestä.