Turun joukkoliikennelautakunta asetti raitiotien superbussien edelle

Joukkoliikennelautakunta kannattaa ensisijaisesti raitiotien rakentamista Turkuun. Vasta toissijaiseksi vaihtoehdoksi se nimeää sähköbusseihin perustuvan superbussilinjaston.

raitioliikenne
Superbussi Göteborgin kadulla.
Juha Jokela / Turun kaupunki

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kannattaa Turun kaupunginhallitukselle annettavassa lausunnossaan raitiotien toteuttamista. Kannatusta saa ensisijaisesti raitiotien rakentaminen ja vasta toissijaisesti sähköbusseihin perustuvan superbussilinjaston rakentaminen.

Lisäksi joukkoliikennelautakunta esittää, että raitiotiesuunnitelmaan liittyvät joukkoliikennekaistat ja liikennevaloetuudet otettaisiin käyttöön jo nykyisessä bussiliikenteessä.

Lautakunta toteaa, että näin saadaan uuden järjestelmän hyötysuhde mahdollisimman korkeaksi.

Turun raitiotie lisäisi lausunnon mukaan joukkoliikenteen houkuttelevuutta ja kapasiteettia juuri siellä, missä joukkoliikenteen suurimmat käyttäjämäärät ovat eli Varissuolla ja Runosmäessä. Lisäksi raitiotien vaikutuksen uskotaan ulottuvan joukkoliikenteen toimintaan pidemmälle kuin vain raitiotien varteen, sillä se lisäisi kokonaisuudessaan kaupungin ja kaupunkiseudun vetovoimaa.