Pistoolilla uteliaisuuttaan ammuskelleelle ehdollista vankeutta

Hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa ampuma-aserikoksesta tuomitulle miehelle. Mies on kertonut saaneensa rahalainan pantiksi salkun, jonka sisältä löytyneellä aseella hän uteliaisuuttaan ampui pari kolme kertaa yleisellä paikalla.

Kotimaa
Musta tsekkoslovakialainen 9mm CZ-puoliautomaattipistooli.
YLE / Heikki Haapalainen

Lapin käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen miehen, joka oli pitänyt ilman lupaa hallussaan pistoolia ja myös ampunut aseella.

Tuomion saanut 63-vuotias mies vaati vankeusrangaistuksensa lieventämistä, mutta Rovaniemen hovioikeus ei antanut tapauksessa jatkokäsittelylupaa, vaan jätti käräjäoikeuden ratkaisun voimaan keskiviikkona.

Ampui uteliaisuudesta yleisellä paikalla

Ampuma-aserikoksesta tuomittu mies on kertonut, että sai aseen haltuunsa lainattuaan rahaa tuttavalleen. Lainan pantiksi mies sai salkun, jonka sisältöä alkoi tutkia ajankulukseen. Salkussa oli pistooli, jolla mies kertoi ampuneensa uteliaisuuttaan pari kolme kertaa ilmaan Norvajärventien varrella Rovaniemellä. Laukaukset mies kertoi suunnanneensa ilmaan ja järvestä poispäin.

Lapin käräjäoikeus perusteli helmikuussa antamaansa tuomiota sillä, että pistoolilla oli ammuttu ilmaan yleisellä paikalla. Käräjäoikeuden mukaan teon vaarallisuus ei mahdollistanut seuraamukseksi sakkorangaistusta.

Miehelle langetettiin ehdollinen rangaistus, joka on lyhyempi kuin syyttäjän vaatima kolmen kuukauden vankeusrangaistus. Hovioikeus jätti nyt käräjäoikeuden ratkaisun pysyväksi.