SAS sopuun Ruotsin lentäjien kanssa – lentäjille yksivuotinen sopimus

SAS on päässyt sopimukseen ruotsalaisia lentäjiä edustavan SPF-liiton kanssa. Sopimus on yksivuotinen.

Ulkomaat
SAS:n koneita Arlandan lentokentällä Tukholmassa.
SAS:n koneita Arlandan lentokentällä Tukholmassa.Johan Nilsson / EPA

Scandinavian Airlines SAS on päässyt sopimukseen ruotsalaisia lentäjiä edustavan SPF-liiton kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja astuu voimaan tänään. Sopimuksen piirissä on yli 400 lentäjää. Sopuun päästiin kahden takarajan ylityksen jälkeen.

– Tämä on ollut pitkä prosessi ja olemme tyytyväisiä nyt sopimukseen, lentäjien liiton SPF:n puheenjohtaja Peter Larsson iloitsi.

Ruotsin lentäjien lakko olisii vaikuttanut 270 lentoon ja noin 25 000 matkustajaan.

SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson iloitsee siitä, että lakolta vältyttiin Ruotsissa. Yhtiö taistelee kovassa kilpailutilanteessa ja panostaa lentokoneisiin ja entistä parempaan palveluun. Enemmän tilanteesta SAS:n (siirryt toiseen palveluun) tiedotteessa.

Tukholmassa Arlandan lentokentällä jonotti aamun aikana lukuisia epätietoisia matkustajia, kertoo Sveriges television SVT. (siirryt toiseen palveluun) Lentojen toivotaan palautuvan ennalleen noin klo 14.

Aiemmin Norjan NTB-uutistoimisto kertoi, että SAS:n norjalaisten lentäjien palkkaneuvottelut ovat kariutuneet ja kuusi lentäjää on jo aloittanut lakon.

Perutuista lennoista kerrotaan SAS:n (siirryt toiseen palveluun)sivuilla. SAS perui keskiviikkona jo 110 lentoa varoituksena mahdollisesta lakosta. Lennot olivat pääosin Ruotsin sisäisiä lentoja ja kansainvälisiä lentoja Ruotsista muualle.

SAS:n suurimmat osakkeenomistajat ovat Ruotsin, Tanskan ja Norjan valtiot, jotka yhteensä omistavat puolet SAS:n osakkeista.