1. yle.fi
  2. Uutiset

Porin uusi kampus palvelee koko maakuntaa – tilaa jättikokouksille ja konserteille

Satakunnan ammattikorkeakoulun uudelle kampukselle Poriin rakennetaan lähialueen suurin yksittäinen kokoustila. Monitoimisaliin mahtuu enimmillään 1 300 henkilöä. Siellä voidaan järjestää kokousten ohella muun muassa musiikki- ja urheilutapahtumia.

kampukset
Havainnekuva Porin kampusalue
Citycon

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksen peruskivi muurataan lähiviikkoina. Uusiin tiloihin rakennetaan innovatiivisia oppimisympäristöjä ja koulutusta tukevia laboratorioita. Koulutuksen on tarkoitus käynnistyä kahden vuoden kuluttua.

SAMK:in energia- ja rakentamisalan koulutuksesta vastaavan Petteri Pulkkisen mukaan kampuksen suunnittelussa on tehty yhteistyötä alueen yritysten kanssa.

– Tilat tulevat olemaan mukautuvia, jotta ne pysyvät ajan tasalla. Tämä mahdollistaa sen, että opiskelijat ovat aina täysin valmiita siirtymään työelämään.

Kampus palvelee myös ympäristöään

Kampuksen rakennustyöt pitävät sisällään monia elinkeinoelämää palvelevia suunnitelmia. Yksi merkittävimmistä hankkeista on maakunnan suurimman kokoustilan rakentaminen. Siellä voidaan järjestää muun muassa seminaari-, koulutus-, urheilu- ja akustisia musiikkitapahtumia. Tilaan mahtuu 1 300 henkilöä.

Porin kaupunki aikoo kehittää merkittävästi kampuksen lähialuetta. Sen viereen suunnitellaan muun muassa matkakeskusta sekä useita työpaikka- ja palvelurakennuksia.

Lue seuraavaksi