Urheiluopisto rakensi leirintäalueen - täällä saa löhöillä

Savonlinnan Tanhuvaaran Urheiluopisto luottaa liikuntamatkailun vetovoimaan. Leririntäalueella voi lomailla urheilemattakin.

Tanhuvaara, Savonlinna
Tanhuvaaran urheiluopisto Savonlinnassa.
Timo Ikonen / Yle

Savonlinnan Urheiluopiston Tanhuvaaran takapihalla kolme kaivinkonetta kääntää maisemaa uuteen uskoon. Kiirettä pitää, sillä jo kesäkuun alussa Tanhuvaaraan pitäisi valmistua leirintäalue, jonka toivotaan houkuttelevan liikunnasta innostuneita matkailijoita. Asuntoautoille ja -vaunuille tulee 30 paikkaa ja telttailoijoille oma alueensa

– Lähdemme varovaisesti liikkeelle, mutta asioiden onnistuessa toimintaa voidaan laajentaakin. Tutkimusten mukaan liikuntamatkailu on pitänyt lamasta huolimatta hyvin pintansa ja jopa kasvanut, sanoo urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen.

Urheiluopiston tuloista leirintälue muodostaa ainakin aluksi vain pienen osan, mutta jos asiakkaita riittää, toimintaa saatetaan myöhemmin kasvattaa. Leirintäalueella riittää aktiviteettia ympäri vuoden, talvella muun muassa hiihtolatu.

Tanhuvaaran urheiluopiston rehtori on tyytyväinen siihen, että opiston reviiri laajenee myös leirintäaluetoimintaan. Toiveissa on, että aluetta voidaan kehittää yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kanssa. Torstai-iltana aluetta esitellään Savonlinnan kaupunginvaltuuston jäsenille.

– Liikuntamatkailun laajeneminen on kaikkien etu. Keskus palvelee savonlinnalaisia, ja toivottavasti myös muualta tulee väkeä, rehtori Erkki Kauppinen sanoo.

Entä jos lomailijaa ei pururata houkuta? Saako Tanhuvaaran leirintäalueella viettää lomansa aurinkotuolissa maaten lenkkimakkara kourassa?

– Täällä saa lomailla niin kuin haluaa, mutta jos tähän mennessä lomalla on harrastanut lähinnä lenkkimakkaran syöntiä, niin ehkä täällä innostuu kokeilemaan lenkkelyäkin.