1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lohjan ja Muurlan välisellä moottoritiellä poikkeusjärjestelyjä koko viikon

Turun moottoritien Lohjan ja Muurlan välisellä osuudella on tällä viikolla poikkeusjärjestelyjä. Moottoritie on tänään maanantaina suljettu Muurlan ja Suomusjärven väliltä klo 10-15. Sammatin ja Karnaisten väliltä moottoritie on suljettu tiistaina. Lisäksi poikkeusjärjestelyjä on Lohjan ja Muurlan välisen tieosuuden kaikissa tunneleissa koko viikon ajan.

Kuva: Yle

Turun moottoritien Lohjan ja Muurlan välisellä osuudella tarkastetaan tunneleita kuluvalla viikolla. Moottoritie on tänään maanantaina suljettu Muurlan ja Suomusjärven liittymien väliltä klo 10-15. Sammatin ja Karnaisten väliltä moottoritie on suljettu vuorokauden ajan alkaen tiistaiaamuna klo 06. Liikenne ohjataan katkojen ajaksi vanhalle Turuntielle.

Poikkeusjärjestelyjä on myös Lohjan ja Muurlan välisen tieosuuden kaikissa tunneleissa koko viikon ajan. Moottoritien liikenne ohjataan ajoittain kulkemaan yhteen tunnelikäytävään kahden sijaan. Järjestely rajoittaa leveiden erikoiskuljetusten liikkumista tieosuudella, koska ne eivät välttämättä mahdu kohtaamaan muita tienkäyttäjiä kaksisuuntaisessa tunneliliikenteessä.

Tällä viikolla tehtävillä tarkastuksilla varmistetaan tieosuuden seitsemän tunnelin häiriötön käytettävyys ja turvallisuus. Määräaikaistarkastuksia tehdään kuuden vuoden välein. Lohjan ja Muurlan välinen moottoritieosuus avattiin liikenteelle kuusi vuotta sitten, joten tarkastus on ensimmäinen laatuaan.

Poikkeusjärjestelyt lisäävät liikennettä vanhalla Turuntiellä ja Liikennevirasto toivoo tienkäyttäjiltä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta koko viikon ajan. Matkantekoon on myös hyvä varata normaalia enemmän aikaa.