Tavallista sitkeämpi päätäi vaivana monessa koulussa

Lappeenrannan kouluissa on törmätty tavallista sitkempään täiongelmaan kuluvan lukuvuoden aikana. Sitkeimmissä tapauksissa täishampookaan ei ole toiminut.

täit
Täi
Pitkät hiukset kannattaa pitää kiinni, jos koulussa tai päiväkodissa on täitä.Yle

Lappeenrannan kouluissa on ollut kuluvan lukuvuoden aikana erityisen sitkeä täiongelma. Monen koulun oppilailla on havaittu päätäitä, jotka on ollut tavallista vaikeampi karkoittaa.

Sitkeimmissä tapauksissa edes yleensä hoitona toimiva täishampoo ei ole ollut avuksi.

Kimpisen koulussa täitä on ollut yksittäisiä tapauksia eri luokissa ja opettajat ovat tiedottaneet vanhempia asiasta.

– Meillä on ollut ohjeena, että jos jollain oppilaalla havaitaan täitä, niin asiasta tiedotetaan kaikille sen luokan vanhemmille. Tarkoituksena on, että täit saataisiin pysäytettyä nopeasti, sanoo Kimpisen koulun apulaisrehtori Santtu Peltomaa.

Peltomaan mukaan tavanomaista sitkeämpiä täitä on tullut vastaan myös muissa kouluissa.

Häätö tehtävä tarkasti

Päätäit eivät ole vaarallisia, mutta kiusallisia ja vaikea karkoittaa. Vanhempien toivotaan ilmoittavan koululle pikaisesti, jos lapsen päästä löytyy täitä.

– Täiden häätö pitää tehdä todella huolellisesti. Ei auta, että kerran pestään shampoolla, vaan pää pitää käydä tarkasti läpi ja puhdistaa kaikki tekstiilit, joiden kanssa lapsen pää on ollut kosketuksissa, sanoo Peltomaa.

Päätäit leviävät ihmisestä toiseen esimerkiksi päähineiden välityksellä tai jos hiukset ovat kosketuksessa toisiinsa. Päätäin ensioireena on päänahan kutiaminen.