1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomalaiset eivät trendistä piittaa: ”Meillä olutta ei juoda pahvipullosta”

Monessa maassa olutta juodaan nykyään muovi- tai jopa pahvipulloista. Uudet pakkaukset eivät ainakaan näillä näkymin ole rantautumassa Suomeen, sillä nykyinen kulutusmäärä ei innosta teollisuutta uusiin pakkausinvestointeihin.

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Suomessa olut juodaan pääosin tölkistä tai lasipullosta. Kansainvälinen trendi ohjaa kulutusta pikku hiljaa muovipullojen suuntaan. Myös pahvipullot ovat tulossa. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa ei usko niiden nopeaan tuloon Suomeen.

– Suomalaiset markkinat ovat aika pienet eikä teollisuuden kannata tehdä suuria investointeja pakkauslinjastoihin trendien mukaan.

Ussa ei usko teollisuuden nopeaan reagointiin, mutta tulevaisuus näyttää saapuvatko pahvipullot maahan.

– En uskalla lähteä arvailemaan koska, mutta mahdollisesti ne tännekin joskus rantautuvat.

Maku tärkeämpi kuin pakkaus

Kovin kevyesti pakkauksia ei kannata Elina Ussan mukaan uusia. Hän on erityisen huolissaan muutosten vaikutuksista oluen makuun.

– Sehän tuotteessa on tärkeimmässä roolissa. Pakkausten pitää olla sellaisia, että ne säilyttävät oluen ominaisuudet mahdollisimman hyvin.

Ussa kertoo olevansa tyytyväinen nykyisiin pulloihin ja tölkkeihin. Hän ei ole vielä maistanut muoviin tai pahviin pakattua olutta.