"Forssan Eminem" tykittää riimeillä ja herjoilla vastustajat kanveesiin

MC Rivo voitti toissavuonna räpin Suomen mestaruuden. SM-titteli johti uran toiseen soololevyyn, joka julkaistaan perjantai-iltana Forssassa, Tyykikylän MC Battlessa. MC Rivo taitaa freestyleräpin, jossa taiturit riimittävät toisensa suohon.

MC Rivo on forssalainen freestyleräppääjä, jolla leikkaa nopeasti ja onnistuu vauhdissa riimittelykin. Kuva: Mc Rivo

MC Rivo eli forssalainen Riku Virtanen ryhtyi tekemään biisejä, kun päätös toisesta levystä oli varma.

Levyn nimi on Paras ja vaatimaton, koska se kuulemma kuvastaa vuoden 2013 SM-voittoa. Levyllä biisit on tehty uhoava pilke silmäkulmassa. 

– Kaikki, jotka ovat suomalaista räppiä enemmän kuunnelleet, tietävät että aina räppi on tietyssä määrin sellaista, että jokainen yrittää olla muita parempi ja kovempi. Kuunnelkaa mun biisejä, niin tiedätte, sanoo Rivo.

Kerskailu ja isottelu ovat teemana monella artistilla

MC Rivo

Beatit, miksauksen ja masteroinnin teki Kalle Kaunisto. Lyriikat ovat Rivon käsialaa.

Rivo tunnetaan freestylen eli improvisoidun räppäämisen taiturina.

– Kerskailu ja isottelu ovat teemana monella artistilla. Tapa on kaikkialla, missä räppiä tehdään. Aivan sama mistä on kotoisin. Se kuuluu kulttuuriin, sanoo Rivo Virtanen.

Rivon levyllä on 11 biisiä ja kiekolla on selkeästi löytynyt Rivon oma tyyli. Levyllä on mukana myös kaksi vierailevaa artistia, eli niin ikään Suomenmestarit MC Kajo ja MC Altis.

– Levyn nimi juontaa omalla kohdallani kenties siitä, että olen käynyt paljon edustamassa battleissa. Niissä ideana on, että lyyrisesti voitetaan vastustaja improvisoimalla.

Rivo pärjää räppäreiden kaksintaisteluissa koska hänellä leikkaa nopeasti ja riimit eli loppusoinnutkin löytyvät nopeasti.

Ilmaisesti taito ei tule. Mitä enemmän ottaa osaa battleihin, sitä parempi sanavarasto kehittyy. Parhaat riimittelijät nappaavat sanoja katukuvasta ja ilmoituksista ja räppäävät itsekseen puoliääneen jopa kaupassa. Silloin ulkopuolinen voi erehtyä luulemaan nuoren miehen mielenterveyden horjuvan.

Tyykikylä MC Battlelta Rivo odottaa paljon

MC Rivon kotikaupungissa Forssassa eli Tyykikylässä starttaa perjantai-iltana Tyykikylän MC Battle Bar 54:ssä.

– Siellä on monta kovaa räppäriä ja ideana on se, että battlet eli vastustajat arvotaan hatusta nostamalla. Vastakkain on aina kaksi kaveria kerralla ja molemmilla on omat vuorot. Vuorotellen räpätään ja kaikki on improvisoitua. Tärkeätä on se, että pystyy vastaamaan kaverin läppiin. Yleisön kannalta on viihdyttävää kun  tämän pystyy tekemään hyvin. Tyykikylä MC Battle on tosi kovatasoinen, siellä on räppäreitä, ketkä eivät ole käyneet  SM-kisoissakaan vähään aikaan, kertoo Rivo.

Mukana on Tyykikylän järjestelyistä vastaava ja freestylen aktiivi Krister Forston. Lavalle nähdään illan aikana kaikkiaan 28 freestailaaja ympäri Suomea.

Biittejä taustalla veivaa Don Massimon Karlos.