Tunteelliset emojit piristävät koulupäivää Kemin Syväkankaalla

Syväkankaan koulun pihapiiriä piristämään on saatu teos, joka kuvaa lasten ja nuorten hyvin tuntemia, some-maailmasta tuttuja hahmoja.

tunne-elämä
"Tunteelliset emojit"
Kati Siponmaa / Yle

Some-maailmasta tutut tunteita kuvaavat hahmot antoivat suoraan voittajatyölle nimen ja sen on suunnitellut kahdeksasluokkalainen Jonna Malmberg.

– Työtä on maalattu tunteja laskematta, tunteen palolla, kertoo taideprojektia eteenpäin vienyt kuvataiteen lehtori Kaisa-Leena Väänänen.

Väänäsen johdolla koulussa järjestettiin suunnittelukilpailu, jolla toteutettava työ löydettiin liki 80 ehdotuksen joukosta. Nimimerkillä kilpailuun jätetyt työt olivat samalla viivalla "tuomariston" edessä.

– Tarkoitus oli, että koko koulu osallistuisi voittajaäänestykseen, mutta kun töitä tehtiin alakoulussa luokan kanssa ja yläkoulun oppilaistakin moni oli esitellyt kotona tekemänsä työn kavereille, ei se nimimerkkikään enää suojannut ehdotusta. Tehtiin niin, että oppilaskuntien edustajat sekä henkilökunta apulaisrehtorista terveydenhoitajiin kävivät antamassa äänensä yhden päivän aikana, kertoo Väänänen.

Syväkankaan koulun vanhempainyhdistys Syvitsyn vanhemmat ry sponsoroi kilpailun palkinnot kolmelle eniten ääniä saaneille ja myös voittajatyön valmistamiseen tarvittavat välineet.

Syvitsyläisten yhteisponnistus

Paljastustilaisuudessa paikalla olleet opettajat ihastelivat oppilaiden aikaansaannosta ja toivoivat, että yhdessä aikaansaadusta työstä oltaisiin myös sen verran ylpeitä, että sitä yhteistuumin ilkivallalta suojeltaisiin.

Koko piharakennus on pian tulvillaan tunteellisia ja pirteitä emojihahmoja.

Kaisa-Leena Väänänen

Väänänen hehkuttaakin teosta koko koulun projektiksi, sillä eri vaiheissa on tarvittu eri luokka-asteiden oppilaita ja opettajia. – Kiitokset ansaitsevat esimerkiksi alakoulun opettajat Tuula Kerttula ja Tuula Marttinen oppilaineen. Heidän ansiostaan koko piharakennus on pian tulvillaan tunteellisia ja pirteitä emojihahmoja. Niitä vahtimestari Ari kiinnittelee vielä lisää lähipäivien aikana sitä mukaa kun ne valmistuvat, Väänänen lupaa.

Väänänen sanoo seiskaluokan poikien tehneen hienoa työtä teoksen pohjamaalauksen kanssa. Hahmot puolestaan taiteiltiin kasiluokan tyttöjen voimin.

– 8C-luokan Silja Autio, Aino Kekäläinen, Jonna Mahlberg ja Jenni Montonen sekä 8D-luokan Roosa-Maria Sillanpää jaksoivat maaliskuun puolesta välistä joka perjantai, täyden koulupäivän jälkeen jäädä maalaamaan teosta. 15 kerhotunnin, kokonaisen taksvärkkipäivän ja muiden liikenevien hetkien jälkeen työ on nyt valmis, Väänänen kiittelee.