Moni tanskalaisnuori etsii itselleen varakasta seuraa netistä – "Ei seksiä, vaan keskustelua politiikasta"

Tanskan yleisradioyhtiön DR:n mukaan maksukykyisiä miehiä ja naisia rahaa ja elämyksiä janoaviin nuoriin yhdistävällä sivustolla on 34 000 käyttäjää. Sivustoa käyttävä lukiolaispoika vakuuttaa, ettei tapaaminen johda seksiin ainakaan ensimmäisillä treffeillä.

Ulkomaat
Kuvakaappaus sugardaters-sivustolta.
Kuvakaappaus Sugardaters.dk-sivustosta.Sugardaters.dk

Tanskalainen internetsivusto on ryhtynyt yhdistämään nuorta seuraa kaipaavia varakkaita miehiä ja naisia sekä maksukykyisiä "pappoja" ja "mammoja" etsiviä nuoria. Tanskan yleisradioyhtiön DR:n (siirryt toiseen palveluun) selvityksen mukaan tätä tarkoitusta varten perustetulla internetsivustolla on yli 34 000 käyttäjää.

Enemmistö seuraa etsivistä nuorista on naisia, mutta nuorten miesten määrä lisääntyy koko ajan. Käyttäjistä jo 6 500 on "sponsoria" etsiviä nuoria miehiä.

Viimeisen kuukauden aikana aktiivisena on ollut 2 000 nuorta naista ja 810 nuorta miestä. Ylivoimainen enemmistö sivustolle rekisteröityneistä nuorukaisista, 85 prosenttia, etsii itselleen maksukykyistä vanhempaa naista. 15 prosenttia toivoo löytävänsä maksukykyisen vanhemman herran.

Sugardaters.dk (siirryt toiseen palveluun)-sivusto painottaa säännöissään, ettei palvelua ole tarkoitettu maksullisen seksin välittämiseen. Tästä huolimatta sivuston yhdistämät sugar-babe -termillä kutsutut naiset ja boytoy-termillä tunnetut miehet saattavat harrastaa seuralaistensa kanssa seksiä rahaa vastaan. Toisaalta osa haluaa vain päästä seuralaisen kustantamana hienostoravintolaan tai ulkomaanmatkalle. Nettisivuston kuvissa vilisee yksityislentokoneita, purjeveneitä ja design-koteja.

Varakas setä voi viedä äidin luota Pariisiin

DR:n haastattelema 18-vuotias lukiolaispoika "Martin" toivoo pääsevänsä vanhemman seuralaisen kustantamana Pariisiin, jonne hänellä ei muuten ole varaa matkustaa.

Tuorein lukiolaispojan netistä löytämä "sponsori" on 20 vuotta vanhempi mies, joka on kustantanut äidin luona edelleen asuvalle "Martinille" junalipun Kööpenhaminaan, majoituksen viiden tähden hotellissa ja illallisen hienossa ravintolassa. Mies maksaa laskun mielellään, vaikka tietää ettei luvassa ole seksiä.

– Hän kysyi missä rajani menevät ja sanoin etten harrasta seksiä ensimmäisillä treffeillä.

Seksin sijaan tarjolla on, ainakin "Martinin" profiilisivuston mukaan, keskustelua politiikasta, historiasta ja kulttuurista.

Tanskalainen antropologi Tanja Hall arvioi aiemmin keväällä, että nuorten mielestä kyse on tilanteesta, jossa kumpikin osapuoli voittaa.

– He eivät pidä sitä prostituutiona, jos saavat palkkioksi illallisen tai rahaa puhelinlaskunsa maksamiseen, ilmiötä tutkinut Hall sanoo DR:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).