Kemin kaupunginteatterin Boom Kah! on nuorten näköinen esitys

Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan lauantaiksi ensi-iltaan valmistama näytelmä on tekijöidensä näköinen. Nuoret ovat mukana niin tekstin kirjoittamisessa kuin näyttämölläkin.

nuoret
Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan väkeä.
Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunginteatterissa saa lauantaina ensi-iltansa nuorisolinjan valmistama Boom Kah! - eli meidän maailma -näytelmä.

Paljon musiikkia sisältävä teos on nuorten näköinen ja kuuloinen kauttaaltaan, sillä näyttelijäntyön lisäksi nuoret on otettu mukaan myös tekstin tekoon.

Esityksen ohjaaja Hanna Vähäniemi on koonnut käsikirjoituksen nuorten kirjoitusten ja kertomusten perusteella. Esityksestä löytyykin paljon nuorten henkilökohtaisia tuntoja. Se käsittelee nuorten elämään kuuluvia unelmia, haaveita ja pelkoja, juuri nuorten omasta näkökulmasta.

Mä unelmoin siitä, että sais elää onnellisena elämänsä loppuun saakka. Että sitten kun olis mun aika mennä niin voisin huokaista ja ajatella; olipa ihana elämä. Ja että kuoleman hetkellä olis joku siinä vierellä, saattamassa kotiin

.

Boom Kah-esityksen graffiti
Esityksen lavasteen graffitit ovat myös kemiläisten nuorten käsialaa.Risto Koskinen / Yle

Nuorten kädenjälki esillä

Esityksessä on mukana 14 nuorta näyttelijää ja myös lavasteissa näkyy vahvasti nuorten kädenjälki. Lavasteissa olevat graffitit on tehneet Kemin nuorisotoimen järjestämän graffiti-kurssin osallistujat.

Näytelmä pohjaa löyhästi myös poptähti Robinin tuotantoon, kuten nimestäkin voi päätellä. Mukana on Robinin musiikkia ja teinipopparia näytelmässä esittää Mio Hamari.