1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin aikuisen naisen iho meikataan oikein

Ylen aamu-tv:ssä vierailleen meikkitaiteilija Raili Hulkkosen mukaan aikuisella naisella voi olla vain yksi meikki. Hulkkosen mukaan aikuisen silmät ovat raskaat sekä aamulla että illalla ja siksi niihin sopii saman tyyli ajankohdasta riippumatta.

Ylen aamu
Aikuisen naisen meikki.
Nuoren naisen ja aikuiseen ikään ehtineen naisen iho on erilainen. Miten tämä pitää ottaa huomioon, siihen vastaa Suomen tunnetuin meikkitaiteilija Raili Hulkkonen.

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut yksi Suomen kuuluisimmista meikkitaiteilijoista Raili Hulkkonen sanoo, että aikuiselle naiselle sopii sama meikki aamuin ja illoin.

Hänen mukaansa naisten yleisenä virheenä on tehdä meikkivoiteella kasvoilleen maskimainen kerros. Hulkkonen muistuttaa, että meikkivoiteen tehtävä on ainoastaan tasoittaa ihon kirjavuutta.

Hulkkonen muistuttaa, että ihminen on kokonaisuus. Mikäli iho muualla kehossa on ryppyinen, mutta kasvojen iho sileä, ero korostuu liikaa.

– Jos on liian paksu meikkivoide, naisesta tulee liian nukkemaisen näköinen. Ihon pitää olla elävän näköinen, Hulkkonen toteaa.

Ohut kerros meikkivoidetta kuitenkin ajaa asiansa, sillä se antaa ”kohotusta ja ryhtiä” kasvoille. Hulkkonen ei suosittele mattapintaista meikkivoidetta.

– Ihan vaikka sävyttävä päivävoide, koska silloin juonteet kasvoilla eivät tule esille.

Puuteria Hulkkonen suosittelee naisille, joilla on rasvainen iho. Mikäli iho on kuiva ja ohut, kiilto saa näkyä kasvoilla.

– Se on ihotyypistä kiinni.

Kosmetologilla käynti on myös enemmän kuin suositeltavaa, jos naisella on isot ihohuokoset.

-Ihon puhdistus on tärkeää. Sen lisäksi on olemassa tuotteita, jotka tekevät ihosta matan. Ne laitetaan ennen meikkivoidetta.

Raskaita silmäpusseja puolestaan ruokkii se, että silmämeikkiä on liian vähän.

– Tällöin kaikki huomio kiinnittyy silmien alle. Pikkaisen lisää silmämeikkiä, niin katse kiinnittyy ihaniin ja kirkkaisiin silmiin.

Poskipuna antaa ”ihanan hehkun” kasvoille. Hulkkonen suosii punaa suhteessa aurinkopuuteriin.

– Aurinkopuuteri on aina hieman ruskehtava, eikä se anna samanlaista raikkautta.

Poskipuna pitää laittaa poskiluun päälle, jotta kasvoissa näkyisi vivahdus ”punastusta”.

Huulien merkitys iän myötä kasvaa, sillä niiden ympärys on ”kaikkein raskain” osa kasvoja.

– Monet vieroksuu, mutta huulia kannattaa korostaa. Lenkillä ja joka paikassa.

Lue seuraavaksi