15-vuotias Sini pääsi juontamaan Ylen lähetystä: "Ei jännittänyt yhtään!"

Ysiluokkalainen Sini Putkonen on ensimmäinen Yle Kymenlaakson tet-harjoittelija, joka on päässyt radiossa ääneen. Sinin mielestä radiotyö on ollut todella hauskaa.

työharjoittelu
Mari Pekkanen, Sini Putkonen, Niklas Joki
Aamuinen radiolähetys Marin ja Niklaksen kanssa.Mari Pekkanen/Yle

Olen tänään lopettelemassa tet-viikkoani Yle Kymenlaakson Radiossa. Tämä on ollut poikkeuksellinen tet-viikko, koska olen päässyt tutustumaan radion toimitukseen, ja joka päivä ääneen studiossa.

Viikkoni alkoi maanantaina toimituksen "sisustamisella" eli järjestelin nojatuoleja ympäri toimistoa. Seuraavaksi menin työntekijöiden kanssa kokoukseen, ja sitten pääsinkin suoraan Aleksin kanssa keskipäivän radiolähetykseen juttelemaan ylioppilaslahjoista. Tiistaina tulin Kirsin kanssa iltapäivän lähetykseen lukemaan mm. itseni kirjoittamia menovinkkejä.

Keskiviikkona heräsinkin jo aamulla puoli viideltä ja tulin kuudeksi Niklaksen ja Marin kanssa aamulähetykseen, ja sain lukea säätiedotuksen. Torstaina olin taas Aleksin kanssa päivässä, ja tänään Marin ja Niklaksen kanssa aamussa. Pakko sanoa, että aamulähetykset ovat parhaita! Terkkuja vaan Mari ja Niklas.

Kaikki päivät ovat olleet hyviä kokemuksia ja olen paljon oppinut radion tekemisestä, ja mitä sillä aikaa tapahtuu, kun musiikki soi. Toki Yle Kymenlaaksossa tehdään muutakin, kuin pelkää radiojuontoa, nimittäin pidetään kokouksia, tehdään nettiä ja uutisia, ja tietysti naureskellaan väsyneinä milloin millekin asioille.

Olen tutustunut viikon aikana toimittajiin ja Ylen toimituksessa on ollut hauskaa olla. Kaikki täällä on hyviä tyyppejä!

Radion kuuntelijatkin ovat tykänneet, kun olen ollut radiossa. Tosi paljon on tullut hyvää palautetta, niin kuuntelijoilta, kuin työntekijöiltäkin. Oma käsityksenikin Ylen radiosta on muuttunut tämän viikon aikana, alan kuunnella Yleä enemmän. Täällä on oikeasti ollut ihan huippua olla, ja olen ollut ensimmäinen Yle Kymenlaakson tettiläinen, joka on päässyt radiossa ääneen. Radiopuhumiset menivät ihan luontevasti ja kivasti. Ei jännittänyt yhtään.

TUHANNET KIITOKSET YLE KYMENLAAKSOLLE JA KUUNTELIJOILLE!

Ps. Nuoret alkakaa kuunnella Yle Radiota, siellä on välillä ihan hyviä biisejäkin... ;)

Sini Putkonen, Ylen tet-harjoittelija