1. yle.fi
  2. Uutiset

Euroviisujen nollakerholaisista näyttely Wienissä – Suomi ja PKN näyttävästi esillä

Leopold-museon näyttelyllä tuodaan esille Euroviisujen 60-vuotiasta historiaa nollille jääneiden esiintyjien kautta. Erikseen esillä olevalle Pertti Kurikan Nimipäiville povataan voittoa.

musiikki
Taideteos Timo Kojosta.
Muotokuva Timo Kojosta on esillä Wienin Leopold-museossa. Kojo sai Nuku pommiin -kappaleella nolla pistettä Euroviisuissa vuonna 1982.Ville Vedenpää / Yle

Laila Halme, Viktor Klimenko ja Kojo ovat päässeet esille Wienin Leopold-museossa. The Nul-pointers -näyttelyssä saksalaistaiteilija Tex Rubinowitz esittelee Euroviisuissa ilman pisteitä jääneitä artisteja.

Jokaisesta on piirretty puulevylle muotokuva, jonka ohessa on esittelyteksti. Euroviisujen 60-vuotisen historian aikana nollille on jäänyt 34 artistia.

Näyttelyssä pyörii myös videokooste huonosti menestyneistä kappaleista.

PKN voittaa Euroviisut

Samassa näyttelyssä aivan omassa huoneessaan on esillä Suomen tämän vuoden edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät. Seinällä roikkuu rähjääntynyt Suomen lippu sekä sekä kangas, jolle on ommeltu ompelukoneella yhtyeen muotokuva.

Seinällä olevassa tekstissä sanotaan, että PKN voittaa Euroviisut vuonna 2015. Kirjoituksessa muistutetaan myös, että voittipa bändi tai ei, sillä ei ole loppujen lopuksi merkitystä.

Lue seuraavaksi