Kontula Kankaanniemen seksiviesteistä: "Ihmiset hölmöilevät kaikennäköistä"

Toimi Kankaanniemi on ihminen siinä kuin muutkin. Näin vasemmistoliiton kansanedustaja kommentoi Yle Puheen Ajankohtaisessa Ykkösessä ministerinäkin toimineen miehen seksiviestejä.

politiikka
Anna Kontula
Anna KontulaVasemmistoliitto

Seksityö on yksi aiheista, joita tamperelainen sosiologi Anna Kontula selvitti aikoinaan tutkijan ammatissa. Kansanedustajana nykyisin toimiva Kontula ei hätkähtänyt Toimi Kankaanniemen (ps.) seksiviesteistä noussutta kohua.

– En muista erityisesti ällistyneeni, kun kuuli asiasta. Ihmiset hölmöilevät aina välillä kaikennäköistä, Anna Kontula totesi Yle Puheen Ajankohtaisessa Ykkösessä.

Paljastaako Kankaanniemen menettely sitten jotain miehen pinnan alla olevista piirteistä?

– Seksuaalisuus on varmaan perusominaisuus kaikissa ihmisissä. Kysymys on siitä, miten yhteiskunnassa säätelemme näitä ominaisuuksiamme toisia vahingoittamatta, Kontula määritteli.

Anna Kontula kertoi lukeneensa uutisia asiasta ja pohtineensa, miksi tapahtuma nousi julkisuudessa vahvasti esiin. Mediakohu ei hänen mukaansa välttämättä kuitenkaan syntynyt tyhjästä.

– Tapahtumaan liittyy vähintäänkin epäily seksuaalisesta häirinnästä, ja jos näin käy poliittisen päättäjän kohdalla, julkisuuskynnys selvästi ylittyy, Anna Kontula toteaa.