Ovenkahvan kalvo, urheilulliset moottoriäänet – tässäkö turhimmat auton lisävarusteet?

Auton personointi on valmistajan kannalta tervetullut muotitrendi. Auton ostajalle voidaan listahinnan päälle myydä mitä erikoisempia "lisäherkkuja". Kokosimme kummallisimpia esimerkkejä henkilöautojen lisävarusteista tunnetuilta merkeiltä.

liikenne
Nissan Juke Nismo RS.
Sisänäkymä Nissan Juke Nismo RS mallista.Bob Riha jr / EPA

1) Skoda Octavia RS: Performance Mode Selection

Yleensä urheilullisuus automaailmassa perustuu moottorin ominaisuuksiin kuten tehoon ja suorituskykyyn. Skoda Octavian urheilulliseen RS-malliin saatavan lisävarusteen perusteella Skodalla urheilullisuus perustuu kuitenkin ääneen. 195 euroa maksavan tai RS230-malliin vakiona kuuluvan äänigeneraattoripaketin avulla "kuljettaja voi valita urheilulliset moottoriäänet nopeaan ajoon ja rauhallisemmat äänet eco-tilassa ajamiseen".

2) Volvo V60 Cross Country: AutoSock

Volvo tarjoaa talven liukkaisiin ja vaativiin keleihin sukkia, jotka kiskaistaan renkaiden päälle. "Helposti pyörän päälle asennettava sukka parantaa kitkaa lumella ja jäällä. Se vie vain vähän tilaa ja sitä voidaan käyttää uudelleen. N. 125 euroa / kpl. (Ebay)

3) Nissan Juke: Ovenkahvan suojus

Useisiin automerkkeihin saatava ovenkahvan suojus on vastine älypuhelinten läpinäkyville näyttökalvoille. Saatavana useissa eri väreissä. Hinta 64 euroa. Auton voi nykyään halutessaan suurelta osin kalvottaa: Suojata voi helposti lisäksi mm. lokasuojat, etu- ja takapuskurin, kynnykset, helmat ja etumaskin.

4) Mercedes-Benz ML: Valaistu tähti

Mercedes Benz ML.
Mercedes Benz ML.Rob Widdis / EPA

Pimeässä laatuautoa voi olla vaikea erottaa halvasta kotterosta. Mersun omistajalla ei ole hätää. Tunnettu "johtotähti" on saatavana myös valaistuna versiona. Hinta "vain" 680 euroa.

5) Mercedes-Benz C: Tuoksu (P21:n kanssa)

Wunderbaumit eli hajukuuset eivät välttämättä mätsää mersun omistajan tyylin kanssa. Onneksi on Mercedes-Benz -tuoksu. Saatavana useita eri hajuja. Hintaa purnukalla 88 euroa. Ja ei kun tuoksuttelemaan!

Lähteet: Valmistajien nettisivut, ebay.com