Astuiko Toimi Kankaanniemi naisten virittämään ansaan?

Muutaman naisen ryhmä pohti kuukausi sitten Facebookissa ansan virittämistä kansanedustaja Toimi Kankaanniemelle. Idea nousi esiin keskustelussa, joka koski Kankaanniemen viestittelyä sosiaalisessa mediassa.

Kotimaa
Facebookkeskustelu.
Yle Uutisgrafiikka

Keskustelu virisi, kun eräs Itä-Suomessa asuva nainen sanoi:

Toimi Kankaanniemi: vaimo ja kolme lasta, 4 lastenlasta ja tämä häntäheikki vikittelee facessa useita naisia. Hyi saatana, ihan vaan tiedoksi!

Avaus nostatti keskustelun, johon osallistui neljä naista. Keskustelun lopulla yksi heistä ehdotti:

Pitäisköhän ottaa se kaverix ja tehdä pieni julkisuuskikka? Vähän niinkun Kanervat?”

Keskustelun avannut nainen totesi hyväksyvästi:

Hyvä (X), olet sitten uusi Tuksu.

Ehdotuksen tekijä jatkoi:

Faktat pöytään, mutta nimettömänä.

Tämän viikon maanantaina sanomalehti Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun) julkaisi jutun, jossa kolme eri puolilla Suomea asuvaa naista kertoi perussuomalaisten kansanedustajan, Toimi Kankaanniemen, lähettäneen heille seksuaalissävyisiä viestejä ja ehdotuksia. Kankaanniemi myönsi lähettäneensä tuollaisia viestejä naisille ja totesi toimineensa tyhmästi.

Myöhemmin viikolla Ilta-Sanomat julkaisi otteita (siirryt toiseen palveluun) Kankaanniemen viesteistä viime keväältä. Niissäkin oli suorasukaisia seksiin liittyviä vihjauksia ja ehdotuksia. Viestejä lehdistölle antaneet naiset ovat salanneet henkilöllisyytensä.

Yleisradion haltuunsa saama kuvakaappaus huhtikuun 22. päivältä 2015 herättää kysymyksen siitä, ovatko jotkut naiset yrittäneet lietsoa Kankaanniemeä seksistissävyiseen viestinvaihtoon. Ilta-Sanomien julkaisemassa uutisessa eräs viestittelyyn osallistuneista naisista on myöntänyt vastanneensa Kankaanniemen ehdotuksiin samassa sävyssä.

Yleisradion tiedossa ei ole, ovatko edellä kuvattuun keskusteluun osallistuneet naiset järjestäneet ansan Kankaanniemelle. Mutta ainakin yksi keskustelua "peukuttaneista" naisista on ollut Kankaanniemen kaveri Facebookissa.

Kankaanniemen ja naisten välinen viestinvaihto herätti vilkasta keskustelua myös laajemmassa naispiirissä Facebookissa. Mielipiteidenvaihtoon osallistui naisia eri puolilta Suomea. Kohun noustua useimmat keskusteluun osallistuneista ovat poistaneet aihepiiriä koskevat viestit Facebook-seiniltään kokonaan.

Huhtikuisen keskustelun käynnistänyt nainen on karsinut sivuiltaan vain vähän aineistoa. Kuvakaappauksessa näkyvää keskustelua hänen sivuiltaan ei kuitenkaan enää löydy. Nainen on seurannut Toimigaten käänteitä miltei päivittäin ja laittanut sivuilleen aiheeseen liittyviä lehtijuttuja ja pilakuvia.

Korjaus 22.5. klo 20.48: Tarkennettu tietoja Ilta-Sanomien julkaisemista viesteistä viime keväältä.