NYT: General Motorsin valmistusviat joutuivat Yhdysvaltain viranomaisten hampaisiin

Yhdysvaltain oikeusministeriö pitää autovalmistaja General Motorsia vastuullisena yhtiön autoissa ilmenneisiin valmistusvikoihin. Yhtiön uskotaan joutuvan pulittamaan ennätyskorvaukset vioista.

General Motorsin pääkonttori Detroitissa USA:ssa. Kuva: EPA

Yhdysvaltain oikeusministeriön mielestä autovalmistaja General Motors on vastuussa autoissaan ilmenneistä valmistusvioista. Asiasta kertoo The New York Times -sanomalehti (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan oikeusministeriö on sitä mieltä, että General Motorsin toiminnassa on ollut rikollisia piirteitä.

Syyttäjäviranomaisen mukaan ainakin 104 ihmistä on kuollut General Motorsin valmistamien autojen virtalukkovikojen takia. Virtalukon pettäminen kesken ajon on saattanut aiheuttaa ongelmia jarruille ja ohjaustehostimelle. Auton turvatyynyt ovat saattaneet jäädä törmäystilanteissa laukeamatta.

General Motorsille määrättävien korvausten uskotaan olevan ennätyssuuret. Tarkasta summasta neuvotellaan edelleen, mutta korvausten odotetaan olevan suuremmat kuin mitä autovalmistaja Toyota joutui korvaamaan omista vioistaan. Viime vuonna Toyotalle määrättiin liki 1,1 miljardin euron korvaukset valmistusvioista.

General Motors on lähettänyt tuhansille asiakkailleen korjauskutsun. Yhtiö on joutunut korjaamaan viallisia autoja satojen miljoonien eurojen arvosta.