Hyppää sisältöön

Soini: Sinivalkoisuus näkyy hallituksen linjauksissa

Soini toteaa, että hallituksen on yhdessä yritysten kanssa varmistettava, että suuret investoinnit rakennetaan suomalaisella työvoimalla ja alihankintoja myöten hankinnat tehdään pääsääntöisesti suomalaisilta alan yrityksiltä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tapasi tiedotusvälineitä saavuttuaan hallitusneuvotteluihin Smolnaan Helsingissä lauantaina 23. toukokuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suurissakaan rakentamishankkeissa ei saa hakea lyhytnäköisiä voittoja, vaan on tarkasteltava hyötyä koko maan kannalta, korostaa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kohentuneella

– Tulevan hallituksen puolueiden puheenjohtajat totesivat yhteisesti tulevan hallituksen värin olevan sinivalkoinen. Se tulee näkymään myös hallituksen linjauksissa. Nyt on yritysten vuoro omalta osaltaan pitää sinivalkoisen politiikan värit kirkkaana, Perussuomalaisten puoluevaltuustossa lauantaina puhunut Timo Soini sanoi.

Soinin mukaan tuleva hallitus aikoo parantaa yritysten kustannuskilpailukykyä. Samalla Soini toteaa, että hallituksen on yhdessä yritysten kanssa varmistettava, että suuret investoinnit rakennetaan suomalaisella työvoimalla ja alihankintoja myöten hankinnat tehdään pääsääntöisesti suomalaisilta alan yrityksiltä.

– Valtiovallan rooli on selkeä, eli millä mahdollistetaan Äänekosken tehtaan tapaisten hankkeiden toteutumiset? Valtiovallan tehtävänä on rakentaa tehtaan tarvitsema infrastruktuuri eli tiet ja vastaavat. Mitä useampi suomalainen työllistetään jo rakentamisvaiheessa, sitä suurempi on yhteiskunnan kokonaisetu. Näin varmistetaan investointi- ja veroeurojen helpottavan valtiontalouden tasapainottamista.

"Jotain hyvää tuli EU:stakin"

Soinin mukaan EU:stakin on tullut jotain hyvää. Soini viittasi toteamukselleen EU-tuomioistuimen päätökseen, että Suomen palkkamääräykset koskevat myös lähetettyjä työntekijöitä ja suomalaisilla ammattiliitoilla on kanneoikeus suhteessa ulkomaisiin yrityksiin.

Soinin mukaan tulevan hallituksen ja ay-liikkeen tiiviillä yhteistyöllä voidaan torjua harmaata taloutta varmistaa suomalaisten yritysten kilpailuasema suhteessa ulkomaisiin yrityksiin.