Katso video: partiolaisten taidoilla syntyy puupölkystä hetkessä puolen litran tuoppi

Perinteinen Hämeen partiopiirin keväinen kisailu Leon lenkki ja Hilkan kilpa toi menoa ja meininkiä Lahden keskustaan. Fellmanin puistossa leppäpölkystä syntyi kätevissä käsissä puolen litran tuoppi.

Kotimaa
Lahden Fellmanin puistossa syntyi puupölkystä puolen litran tuoppi

LXII Leon Lenkki ja XLVI Hilkan kilpa on Suomen vanhimpia, jollei vanhin tunnettu partiotaitokilpailu. Lahden lisäksi viikonvaihteessa kilpaillaan myös Hollolan puolella.

Kilpailusarjoja on alle 18-vuotiaille tytöille ja pojille, mutta myös vanhemmille. Lisäksi erikseen kilpailevat sekajoukkueet ja ns. vaeltajat 18-22 ikäryhmässä.

Kaiken kaikkiaan mukana on lähes 200 kilpailijaa ja saman verran toimitsijoita.

Lauantain kilpailutehtävissä Fellmanin puistossa valmistettiin leppäpölkystä puolen litran tuoppi, Radiomäellä kuunneltiin morsetusta ja keksittiin mitä morseaakkosista muodostuneet kirjainlyhenteet merkitsevät tekstarilyhenteinä tai netissä käytettynä slangina.

Kisapuistossa Litti-tehtävässä vaadittiin pallon käsittelytaitoa, mutta hieman poikkeavalla tavalla. Kahden partiolaisen tuli pujotella rataa pitkin pitäen samalla palloa päittensä välissä.

Arkeologisia löytöjä lusikalla ämpäristä

Lahden uudella torilla leikittiin arkeologeja kaivelemalla lusikalla hiekkaämpäristä kätkettyjä partiomerkkejä, jotka tuli myös tunnistaa seuraavassa tehtävässä.

Keskussairaalan lähellä maastouduttiin ja tehtiin risukeitin , se syntyy esimerkiksi peltitölkistä. Siinä piti saada kiehumaan vähintään 3 desiä vettä.

Messilän luonnossa tehtiin tunnistustehtäviä luonnossa sekä ensiaputehtäviä.

Pirttiharjun tähtitornilla oli sivellinralli, missä eri maalien värikoodeja piti opetella ulkoa ja sen jälkeen koodeja vastaavilla maalipurkeilla oli maalattava vanerille oikeat värit, jos vaan onnistui muistamaan koodit oikein.

Yö kuluu Hollolassa Laasonrinteen alla olevan kahvion ympäristössä. Nukkuminen teltassa tai laavussa tosin saattaa jäädä vähiin, sillä useita tehtäviä kuuluu yöhönkin.

Yötehtävissä mitataan kätevyyttä, suunnistetaan ja laitetaan ruokaa. Kanttiini palvelee partiolaisia yötä myöten, joten jos omat eväät loppuvat niin ei hätää.

Makkaranuotio ritisee toki myös läpi yön aitoa partiotunnelmaa luoden.