Benny Törnroos on laulanut Muumilaulun pari tuhatta kertaa: "En ole vieläkään kyllästynyt"

Muumien hovisäveltäjänä tunnettu Benny Törnroos kiertää maata 25-vuotta Mumilaakson tarinoita-sarjan jälkeen. Muumilaulujen suosio ei ota laantuakseen.

kulttuuri
Benny Törnroos, Muumimamma, Muumipappa ja Nipsu esiintyvät Porin kirjastossa lapsille.
Benny Törnroos on viihdyttänyt lapsia Muumilauluilla jo 25-vuotta. Tuossa ajassa on ehtinyt syntyä jo uusi sukupolvi Muumifaneja.Kati Rantala / Yle

Porin kirjaston lukusalissa raikaa poikkeuksellisesti iloinen musiikki ja lasten kiljahdukset. Muumimamma, Muumipappa ja Nipsu puikkelehtivat polvenkorkuisen yleisön joukossa. Ilottelua säestää muumien hovisäveltäjä Benny Törnroos.

– Tässä on jo toisen sukupolven yleisö, joka näitä lauluja kuuntelee. Ne aikuiset, jotka ovat katsoneet Muumeja 1990-luvulla haluavat tuoda omat lapsensa kokemaan sen saman nykypäivänä, Törnroos kertoo.

Muumilaulut tulivat tutuiksi jo 25 vuotta sitten, kun Muumeista kertova piirrossarja alkoi. Siitä lähtien muumit ovat kuljettaneet Benny Törnroosia eri puolilla suomea.

– Muumikeikkoja on kolmisenkymmentä vuodessa. Ne sopivat niin kirjastoon, kuin sinfoniaorkesterin eteenkin. Olen esiintynyt muumilaulujen kera muun muassa Pori Sinfoniettan kanssa, Benny Törnroos muistelee.

Muumien monet elämät

Yleisön eturivissä musiikkia kuuntelee Pikku-Myyn tyyliin pukeutunut pikkutyttö. Näky on tuttu Benny Törnroosille.

– Yleisössä näkyy aina useita Muumi-t-paitoja, pehmoleluja ja muuta aiheeseen liittyvää rekvisiittaa. Mielestäni on hauskaa, että Muumit elävätä niin moninaista elämää niin musiikissa, vaatteissa kuin elokuvissakin.

Kun kaikkein tutuimman Muumilaulun kertosäkeistö alkaa, kirvoittaa se ujoimmatkin lapset laulamaan mukana.

– Paapapapaa on niin helppo laulunpätkä, että siihen pääsee mukaan ihan kaikki. Se taitaa olla myös suurimmalla osalla lapsista se ensimmäinen laulu, jota he lallattelevat. Itse olen sen laulanut parituhatta kertaa, enkä ole vieläkään kyllästynyt ja aion myös jatkaa sen laulamista, Törnroos naurahtaa.