Naimisiin maailmanpyörässä – "Se oli sellainen päähänpisto"

Tänä viikonloppuna Kouvolan Kirkkopäivillä järjestetään erikoinen vihkitilaisuus, joka tapahtuu Tykkimäen huvipuistossa. Anu Korpela ja Jarkko Suihko istahtavat maailmanpyörään ja sanovat toisilleen "Tahdon" 25 metrin korkeudessa. Mukana yläilmoissa on vihkipappi ja kaksi todistajaa.

Kotimaa
Anu Korpela ja Jarkko Suihko suutelevat maailmanpyörän juurella
Anu Korpela ja Jarkko Suihko sunnuntaisen vihkipaikan edessäMaija Tuunila / Yle

Sunnuntaina Anu Korpela ja Jarkko Suihko istahtavat Kouvolassa Tykkimäen huvipuiston maailmanpyörään yhdessä vihkipapin ja kahden todistajan kanssa. Pari vihitään 25 metrin korkeudessa. Erikoisen vihkipaikan mahdollistaa Kouvolan Kirkkopäivät, joita vietetään tänä viikonloppuna.

Kirkkopäivät etsi talvella halukkaita pareja netti-ilmoituksen avulla. Anu Korpela bongasi ilmoituksen Facebookista ja innostui asiasta.

– Minulla yleensä ideat lähtevät etenemään aika nopealla temmolla, niin tämäkin, nauraa Korpela.

– Se oli sellainen päähänpisto!

Sulho Jarkko Suihko ei ollut asiasta ollenkaan yhtä innostunut.

– Minä sanoin heti, että ei missään nimessä! Mutta jollain ihmekonstilla Anu minut pehmitti ja aloin lämmetä ajatukselle.

Korpela ja Suihko eivät suinkaan olleet ensimmäinen pari, jonka Kirkkopäivät valitsi maailmanpyörä-vihkimiseen. Ensimmäinen pari perui ja Korpela ja Suihko saivat tiedon uudesta valinnasta vain pari kuukautta sitten.

– Tuli ihan puskista! Ja kieltämättä tässä on ollut ihan älyttömästi hässäkkää järjestää häät kahdessa kuukaudessa ja yrittää samalla hoitaa normaalit työt ja neljä lasta, huokaisee Korpela.

– Mutta huomisen jälkeen päästään taas normaaliin arkeen.

"Ei kirkossa, siellä pitää pönöttää"

Kun häävieraat kuulivat erikoisesta vihkimispaikasta, monet uskoivat, että kyseessä on vitsi. Ensihämmennyksen jälkeen moni totesi, että häät ovat ihan Korpelan ja Suihkon tyyliset. Vihkipari on samaa mieltä.

– Kirkossa emme missään nimessä halunneet mennä naimisiiin. Siellä pitää pönöttää ja seistä koko suvun edessä. Tämä sopii meille paljon paremmin.

Ilman maailmanpyörä-häitä Anu Korpela ja Jarkko Suihko eivät olisi menneet vielä tänä kesänä naimisiin.

– Kyllähän me olemme puhuneet, että jossain vaiheessa mennään, mutta ei vielä. Eikä oltu keksitty mieluisaa tapaa mennä naimisiin, mutta nyt löytyi!

"Arjessa on parasta lapset"

Anu Korpela ja Jarkko Suihko tapasivat ensi kerran vuonna -99 koulujen päättäjäisiltana. Molemmat asuivat tuolloin Kotkassa ja kohtaaminen tapahtui nuorilaumassa meren rannalla. Kyseessä ei kuitenkaan ollut rakkautta ensi silmäyksellä.

– Ei minulla ainakaan, nauraa Korpela.

– No ei minullakaan, toteaa Suihko, joka kuitenkin oli se, joka soitti Korpelalle muutaman päivän kuluttua ja pyysi treffeille.

Siitä rakkaustarina lähti pikkuhiljaa liikkeelle. Yhteen he muuttivat pari vuotta seurusteltuaan, kun saivat ensimmäisen lapsensa. Nyt pariskunnalla on neljä lasta, omakotitalo Kouvolan Anjalassa ja elämä hymyilee.

– Me sovimme hyvin yhteen, koska olemme niin erilaisia. Jarkko on rauhallinen ja pistää minut aisoihin "hyvien" ideoideni kanssa, naureskelee Korpela

– Arjessa parasta on se, että lapset tuovat siihen joka päivä jotain uutta.