Myrsky teki tuhoja – puita nurin, kaupan katos repeytyi – teitä, lauttaliikenne ja sähköjä poikki

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrottiin lauantaina, että kaikki yksiköt olivat liikkeellä Pohjois-Pohjanmaan myrskytuhojen vuoksi. Limingan Halpahalli jouduttiin sulkemaan iltapäivällä tuulen revittyä katoksen kaupan edustalla. Hailuodon lauttaliikenne oli keskeytyksissä ja tielle kaatuneet puut ovat haitanneet paikoin liikennettä.

Kotimaa
Hailuodon lauttaranta Lyyli-myrskyn aikana
Ari-Pekka Sirviö / Yle

Kaatuneet puut ja vahingontorjuntatyöt ovat työllistäneet pelastuslaitosta Oulussa ja lähialueilla sekä Jokilaaksojen alueella.

Limingan Halpahalli jouduttiin sulkemaan tuulen revittyä rakennuksen edustalla olevan katoksen. Kaupasta kerrotaan, että katos taittui lauantaina kello 14.30 aikoihin katolle ja vaurioitti ilmeisesti myös tuulikaappia. Kaupassa sisällä olleiden mukaan rakennuksesta kuului kova rymähdys katoksen irrotessa. Toistakymmentä asiakasta ja henkilökunta evakuoitiin rakennuksesta.

Palomestari Kimmo Virkkala Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoi, että tehtäviä oli erittäin paljon ja kaikki yksiköt olivat liikenteessä.

Puita kaatunut tielle, lauttaliikenne poikki

Lauantaina tie 786 Oulaisten ja Kärsämäen välillä oli poikki liikenteeltä. Tuuli on kaatanut puita tielle Rytkyn kohdalla noin 26 kilometriä ennen Kärsämäkeä.

Sähkökatkoja on ollut runsaasti Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa Elenian verkossa esimerkiksi Haapavedellä, Kalajoella, Kärsämäellä, Nivalassa, Pyhäjoella, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Siikalatvalla. Myös Oulun Seudun Sähkön asiakkaita on ollut sähköittä enimmillään noin 4 500 lauantai-iltapäivän aikana. Myös Oulussa on ollut sähkökatkoja. Katkoja on Oulussa ollut erityisesti keskustan eteläpuolella ja Kiimingissä. Illan mittaan sähköjä saatiin palautettua.

Myös Hailuodon lauttaliikenne oli iltapäivällä keskeytyksissä kovan tuulen vuoksi.

Tuuli on heikkenemässä

Ilmatieteen laitos varoitti iltapäivällä voimakkaasta tuulesta. Laitos twiittasi lauantaina iltapäivällä, että Raahen Nahkiaisessa kovin mitattu puuska on ollut 32,9 m/s. Lukema on harvinaisen suuri tähän vuodenaikaan. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että tuuli on alkuillan aikana heikkenemässä. Myrskytuulet kulkevat illan aikana kohti Koillismaata, mutta heikkenevät hieman.

Dna kertoo twitterissä, että myös antenni- ja kaapeliverkossa voi olla myrskyn aiheuttamia häiriöitä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.