Oppositiojohtaja murhattiin Burundissa

Burundin hetkeksi rauhoitttuneet mielenosoitukset uhkaavat jälleen yltyä. Lauantaina pääkaupungissa murhattiin pienen oppositiopuolueen johtaja.

Ulkomaat

Burundissa on murhattu oppositiopuolueen johtaja ja tämän henkivartija. Pienen UPD-puolueen johtaja Zedi Feruzi oli kävelemässä kotiinsa pääkaupungissa Bujumburassa, kun hänen kimppuunsa hyökättiin.

Silminnäkijöiden mukaan ammuskelussa haavoittui myös toinen poliisi, joka toimi Feruzin henkivartijana. Ampujasta ei ole tietoa.

– Kuulimme noin kaksikymmentä laukausta. Kaikki menivät maihin. Ihmiset näkivät Toyota-merkkisen auton ajavan pois paikalta, eräs pääkaupungin asukkaista kuvailee.

Poliisia odotettiin paikalle vielä noin tunti surman jälkeen. Paikalliset nuoret ovat pyrkineet eristämään alueen ulkopuolisilta rakentamalla esteitä autonrenkaista.

Perjantaina Bujumburan vilkkaalla markkinapaikalla tehtiin kranaatti-isku, jossa kuoli kolme ihmistä.

Kranaatti-iskun ja Feruzin surman pelätään lietsovan Burundin jännitteitä entisestään. Huhtikuussa alkaneissa mielenosoituksissa on kuollut kaikkiaan yli 20 ihmistä. Mielenosoittajat ovat vastustaneet presidentti Pierre Nkurunzizan suunnitelmia kolmannesta presidenttikaudesta.

Viime viikolla kolme Burundin armeijan kenraalia yritti sotilasvallankaappausta, joka tosin epäonnistui.

Burundissa on vietetty kaksipäiväistä aselepoa, jotta Bujumburan asukkaat ovat voineet hankkia elintarvikkeita ja haudata mielenosoituksissa kuolleet. Mielenosoitusten odotetaan jatkuvan sunnuntaina.

Lähteet: AFP