1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisin haaviin kerralla yhdeksän varastettua pyörää Rovaniemellä

Rovaniemellä selvisi viikonloppuna yhdellä kertaa peräti yhdeksän pyörävarkautta, kun poliisille ennestään tutun miehen kätköistä löytyi kuusi varastettua Jopoa ja kolme maastopyörää. Pyörävarkaudet selviävät usein kimppuina.

Kotimaan uutiset
Pyörän lukko ja avain
Pyörän varastaminen on yllättävän usein yllättävän helppoa puuhaa: tälläkin kertaa kahdessa varastetussa Jopossa oli avain paikallaan.Poliisi

Poliisi selvitti Rovaniemellä viikonlopun aikana peräti yhdeksän pyörävarkautta samalla kertaa, kun poliisille ennestään tutun miehen varastosta löytyi kuusi Jopoa ja kaksi maastopyörää. Seuraavana päivänä poliisi löysi saman epäillyn hallusta vielä yhden varastetun maastopyörän.

– Polkupyörävarakaudet selviävät useimmiten juuri tällaisina suurempina kokonaisuuksina, toteaa rikoskomisario Janne Koskela poliisin tiedotteessa.

Poliisille ennestään tuttu mies on tällä hetkellä pidätettynä varkausrikoksista.

Rikosilmoitus kannattaa tehdä aina

Nyt poliisi selvittää, onko varastetuista pyöristä tehty rikosilmoitukset.

– Jos pyörästä on tehty rikosilmoitus ja pyörän omistajalla on osoittaa pyörän myyntiasiakirja, josta selviää esimerkiksi runkonumero, on pyörän palauttaminen omistajalleen nopeaa. Oma polkupyörä ja sen erityistuntomerkit kannattaa myös valokuvata, Koskela kehottaa.

Polkupyörävarkaudet ovat lisääntyneet Rovaniemellä 55% tammi-huhtikuun aikana viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Poliisi tiedotti asiasta aiemmin keväällä.

Käytetyille pyörille on suurta kysyntää myös netin kauppapaikoilla, ja poliisi uskoo tämän vaikuttavan pyörävarkauksien määrään.

Lue seuraavaksi