Tampereelle maauimala aikaisintaan kesällä 2017

Jo vuosikymmeniä Tampereella on haaveiltu maauimalasta. Innon päästä polskimaan näkee siitäkin, että kaupungin järjestämään suunnittelukyselyyn on saatu jo parituhatta vastausta.

Kotimaa
Havainnekuva Tampereelle suunnitellusta maauimalasta
Tampereen kaupunki

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Tampereen Kalevassa olisi uitu maauimalan vedessä jo ensi vuonna. Hankearkkitehti Kirsti Hankela Tampereen kaupungilta kuitenkin myöntää, että aikataulu on ollut liian optimistinen.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että maauimala saataisiin käyttöön kesällä 2017.

Hankela sanoo myös, että maauimalahankkeen kuuden miljoonan euron budjetti tarkentuu hankesuunnitelman myötä.

Käyttäjäkyselyyn on vastattu vilkkaasti, vielä ehtii sanoa mielipiteensä

Tampereen Kalevaan suunnitteilla oleva maauimala kiinnostaa tamperelaisia nyt jo. Hankearkkitehti Kirsti Hankela Tampereen kaupungilta kertoo, että tulevan maauimalan suunnittelukyselyn suosio yllätti iloisesti.

– Ensimmäisten vuorokausien aikana vastauksia tuli runsaasti, ja kaikkiaan kyselyyn on vastannut parituhatta tamperelaista, sanoo Hankela.

Kantaa voi ottaa esimerkiksi maauimalan ominaisuuksiin, aukioloaikoihin ja käyntitiheyteen. Kyselyyn (siirryt toiseen palveluun) on mahdollista vastata 10.6. asti.

Käyttäjäkyselyn vastausten perusteella ei suoraan tehdä päätöksiä, mutta niiden avulla voidaan painottaa erilaisia valintoja, kun varsinainen suunnittelu alkaa.

Kesäkuussa analysoidaan käyttäjäkyselyn tuloksia, ja hankepäätöksiä pyritään tekemään aikaisintaan elokuussa. Yhteistyökumppanit valitaan vasta tulevana talvena.