1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mopomiiteissä hurjia vaaratilanteita – poliisi toivoo vuoropuhelua nuorten kanssa

Mopoilijoiden kokoontumisissa on sattunut useita onnettomuuksia Porissa ja Raumalla. Loukkaantuneita on jouduttu kuljettamaan sairaalahoitoon, kun muun muassa kaksi savupilvessä keulivaa mopa törmäsi toisiinsa.

Kotimaan uutiset
YLE

Poliisi haluaa parantaa mopomiittien turvallisuutta. Mopoilijoiden kokoontumisissa on sattunut kahtena viikonloppuna henkilövahinkoja aiheuttaneita onnettomuuksia Raumalla ja Porissa.

Viimeksi lauantaina Porissa voimakkaasti kiihdyttänyt mopoilija menetti ajoneuvonsa hallinnan ja suistui temppuilua seuraamaan kokoontuneeseen nuorisojoukkoon. Yksi yleisöstä vietiin ambulanssilla sairaalaan. Mopoilija oli poliisin mukaan poistunut paikalta muina miehinä.

Toisessa onnettomuudessa porilaisen marketin pihalla oli poltettu kumia sen verran, että sankka savupilvi esti näkyvyyden ja kaksi mopoilijaa oli törmännyt toisiinsa. Paikalle tarvittiin ambulanssi.

Myös Raumalla kaksi mopoilijaa kolaroivat kun kymmenet mopoilijat olivat kokoontuneet marketin pihaan esittelemään taitojaan. Kaksi keulivaa mopoa törmäsi toisiinsa, ja toinen kuljettajista vietiin sairaalahoitoon.

Poliisi tarjoaa kättä nuorille

Satakunnan nettipoliisit toteaa Facebook-sivullaan, että poliisi ymmärtää nuoruuden innon eikä halua olla ilonpilaaja. Poliisin mukaan mopomiitteihin on saatava kuitenkin joku tolkku ennen kuin sattuu vielä vakavampia onnettomuuksia.

Poliisi haluaa vuoropuhelua nuorten kanssa, jotta kokoontumisiin saadaan luotua yhteiset säännöt. Poliisi toivoo, että nuoret ottaisivat itse yhteyttä poliisiin esimerkiksi Facebookissa.

Lue seuraavaksi