1. yle.fi
  2. Uutiset

Stubb hallitusneuvotteluista: Aika lähellä maalia ollaan

Stubb olisi valmis työskentelemään avokonttorissa vaikka koko neljän vuoden ajan.

hallitusneuvottelut
Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb saapui Smolnaan Helsingissä maanantaina 25. toukokuuta.
Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb saapui Smolnaan Helsingissä maanantaina 25. toukokuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kokoomuksen Alexander Stubbin mukaan hallitusneuvotteluissa viilataan tänään hallitusohjelman tekstejä lopulliseen muotoonsa. Aika lähellä maalia ollaan, hän sanoo.

Päätöksiä ministereistä ja ministeriöiden yhdistämisistä on Stubbin mukaan valmisteltu matkan varrella, mutta varsinaiset päätökset tehdään vasta viime vaiheessa. Mitään ei hänen mukaansa ole vielä sovittu.

Myös hallituksen kärkihankkeista ja niiden sykronisoimisesta ministerisalkkujen kanssa keskustellaan tänään. Stubbin mukaan päätöksistä kerrotaan keskiviikkona.

– Jos kaikki vaan jaksaisivat odottaa sen 48 tuntia, sitten tämä hallitus on kätilöity.

Viikonlopun aikana sovitun 1,6 miljardin euron suuruisen infrapaketin sisältöä Stubb ei avannut. Hänen mukaansa viisi kaavailtua kärkihanketta löytyvät tästä paketista.

Stubb kiitti myös keskustan Juha Sipilän ideaa siitä, että hallitus aloittaa työskentelemällä ensimmäisen kuukauden avokonttorissa.

Hän olisi valmis työskentelemään avokonttorissa vaikka koko neljän vuoden ajan. Moderni työskentelytapa edellyttää, että toimitaan joukkueena, erinomainen ajatus, sanoi Stubb.

– Lisää tällaista!

Lue seuraavaksi