Salla Paajanen, Mikko Hirvonen ja Milla Madetoja ovat Ylen alueellisten tv-uutisten uudet kasvot

Yle uudistaa alueellista uutistoimintaansa televisiossa. Alueellisten tv-uutisten juontamisesta vastaa jatkossa kolmen henkilön pääjuontajatiimi Tampereen Mediapoliksessa.

Kotimaa
Salla Paajanen, Milla Madetoja ja Mikko Hirvonen.
Salla Paajanen, Milla Madetoja ja Mikko Hirvonen.Yle

Ylen alueellisten tv-uutisten pääjuontajiksi on nimitetty Milla Madetoja, Mikko Hirvonen ja Salla Paajanen. He aloittavat uudessa tehtävässään elo-syyskuun aikana.

Juontajanimitykset liittyvät Ylen alueellisen uutistoiminnan uudistamiseen. Tampereen Mediapoliksen uutisstudioilla erikoistutaan alueellisten televisiouutislähetysten koostamiseen ja juontamiseen. Yle Uutiset Uusimaa juonnetaan ja lähetetään edelleen Pasilasta, samoin Yle Ođđasat Inarista. Muut lähetykset keskitetään Tampereelle.

– Alueellisten tv-uutisten lähetys- ja studiotoimintojen keskittämisen taustalla on halu lisätä uutisten määrää, eli palvella yleisöä entistä paremmin ja entistä alueellisemmin, sanoo Yle Alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Jatkossa kymmenet alueelliset tv-uutiset

Ylellä on tällä hetkellä kahdeksat alueelliset tv-uutiset. Loppuvuoden aikana on luvassa entistä alueellisempaa sisältöä.

– Tässä vaiheessa uusia uutisia tulee kahdet, eli Häme ja Lappi saavat omat uutiset. Samalla Pirkanmaalla ja Pohjois-Suomessa voidaan tehdä nykyiseen verrattuna yhä alueellisempia uutissisältöjä, Kataja-Rahko kertoo.

Uudistus tähtää entistä vaikuttavampiin ja parempiin sisältöhin radiossa, televisiossa ja verkossa.

– Uusi toimintatapa vapauttaa alueilla lisää tv-osaajia tekemään uutistyötä kentälle ihmisten pariin, kun saamme aluetoimituksista pois tv-tuotannon studiotyön, kertoo Mediapoliksen uutisstudiosta vastaava kehityspäällikkö Kimmo Sarlin.

Mediapolikseen vahva uutis- ja ajankohtaistoiminnan keskus

Yle perustaa Tampereen Mediapolikseen uutis- ja ajankohtaistoiminnan keskuksen, johon tulevat Yle Tampereen aluetoimitus, nykyinen Tampereella sijaitseva Ylen ajankohtaistoimitus sekä alueellisten tv-uutisten tekninen tuotanto.

Mediapoliksen remontoidaan kesän aikana kaksi uutisstudiota, joissa lähetykset tehdään jatkossa.

– Kaikkien alueiden lähetykset tallennetaan vähän ennen niiden ulosajohetkeä. Tarpeen vaatiessa pystymme valitsemaan mitkä lähetykset haluamme ajaa ulos suorana lähetyksenä, kertoo Sarlin.

Pääjuontajien uusi työskentelytapa antaa edelleen tilaa ruudussa myös muille alueiden kasvoille.

– Luotettavuus ja läheisyys ovat alueellisten uutisten tekemisen perustana jatkossakin. Meidän tehtävänämme on näyttää ja kertoa alueiden uutisia kiinnostavasti ja ymmärrettävästi, Sarlin jatkaa.

Uudet kasvot ovat monille jo ennestään tuttuja

Alueellisten tv-uutisten kasvoina ovat jatkossa Milla Madetoja, Mikko Hirvonen ja Salla Paajanen.

Milla Madetoja
Yle

Milla Madetoja** on työskennellyt noin kymmenen vuoden ajan Ylessä. Hän toiminut juontajana, toimittajana ja toimitussihteerinä Erätulilla-ohjelmassa ja toimittajana Puoli Seitsemän -ohjelmassa. Madetoja on kirjoittanut myös Erätulilla-kirjan.

Mikko Hirvonen
Yle

Mikko Hirvonen** on työskennellyt uutistoimittajana noin 20 vuotta. Vuodesta 1998 lähtien hän juonsi Nelosen uutisia uutisankkurina ja sitä ennen työskenteli MTV3:n uutisissa.

Salla Paajanen
Yle

Salla Paajanen** on toiminut vuodesta 1996 alkaen Yle TV2:ssa Ajankohtaisen kakkosen toimittajana ja juontajana. Ennen Ajankohtaista kakkosta Paajanen työskenteli MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmissa, mm. Huomenta Suomessa. Tätä ennen hän oli toimittajana Kouvolan Sanomissa ja Radio 957:ssa.

Ylen alueelliset tv-uutiset lähetetään Yle TV1 -kanavalla arkisin kello 17.06 ja 18.22. Uusinta on seuraavana päivänä klo 11.00 alkaen.