Järjestö: Syyrian ilmavoimat pommitti Isisin valtaamaa Palmyran aluetta

Syyrian sotakoneet ovat tehneet 15 iskua islamistitaistelijoiden hallussa oleviin rakennuksiin, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Isis valtasi historiallisesti merkittävän Palmyran viime viikolla.

Ulkomaat
Palmyran rauniokaupunki marraskuussa 2010.
Palmyran rauniokaupunki ennen Syyrian sisällissotaa.Youssef Badawi / EPA

Syyrian ilmavoimat on pommittanut ääri-islamilaisen Isis-järjestön valtaamaa Palmyran kaupungin aluetta, kertoo Syyrian sisällissotaa tarkkaileva järjestö.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Syyrian sotakoneet tekivät varhain maanantaina 15 iskua Isisin hallussa olevia rakennuksia vastaan Palmyran alueella.

Islamistitaistelijat valtasivat historiallisen Palmyran kaupungin viime viikolla. The Syrian Observator for Human Rightsin mukaan Isis on teloittanut alueella ainakin 217 ihmistä. Islamistitaistelijat ovat järjestön mukaan ottaneet lisäksi vangiksi 600 ihmistä, joukossa sotilaita ja hallitusta tukevia taistelijoita sekä hallituksen tukijoiksi syytettyjä ihmisiä.

Aiemmin Syyrian valtiolliset tiedotusvälineet sanoivat, että Isis olisi tappanut Palmyrassa ja sen lähistöllä ainakin 400 ihmistä.

Palmyra on yksi Unescon merkittävimmistä maailmanperintökohteista Lähi-idässä. Järjestö on pelännyt, että Isis tuhoaa kaupungin historiallisia kohteita.

Lähteet: Reuters