Käyttäjämäärä kasvussa – BusinessOulu palvelee muutakin kun ICT-alaa

Oulun kaupunki haluaa olla mukana kehittämässä alueen yrityksiä, ennen kaikkea kasvavia ja kansainvälisiä yrityksiä. BusinessOulu vastaa Oulun elinkeinopolitiikan sekä yritysneuvonta- ja kehityspalveluiden tuottamisesta.

Kotimaa
BusinessOulun netin etusivukuva.
Pekka Loukkola / Yle

Oulun kaupungin liikelaitos BusinessOulun asiantijapalvelun käyttö on kasvussa. Vuonna 2014 Oulun seudulla 1 100 yritystä käytti palvelua. Määrä kasvoi vuodesta 2013 yli kahdella sadalla. Kaikkiaan Oulun seudulla on noin 6 500 aktiivista yritystä.

Oulun seudulla perustetaan vuosittain noin 1 200 uutta yritystä. Uusista yrityksistä jopa puolet ottaa yhteyttä kaupungin asiantuntijapalveluun.

BusinessOulun Yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jarmo Lauronen muistuttaa, että kaikki yritykset, jotka yhteyttä otttavat käydään läpi henkilökohtaisesti ja tapaus kerrallaan.

Haluamme auttaa eteenpäin meneviä, kasvavia yrityksiä.

Jarmo Lauronen

– Haluamme auttaa eteenpäin meneviä, kasvavia yrityksiä. Autamme kasvokkain yrityksen edustajien kanssa ja katsomme tapauskohtaisesti miten BuisnessOulu voisi auttaa, kertoo Lauronen.

Palveluita tarjotaan kaikille yrityksille

BusinessOulun tavoite on saada Oulun alueelle uusia työpaikkoja ja ennen kaikkea vientiyrityksiä sekä yksityisiä investointeja. BusinessOulu ei rahoita yrityksiä, mutta auttaa rahoituksen keräämisessä.

Nokian irtisanomiset vuosien 2008-2104 välisenä aikana ovat romahduttaneet viennin.

– Korostan, kaikki alueen yritykset voivat ottaa yhteyttä. Pääpaino on viennissä, investoinneissa ja uusissa työpaikoissa, mutta kaikki ovat tervetulleita. Rohkeasti vaan, kertoo Lauronen.

Yrityksille suunnattuja palveluita ovat liikeidea ja liiketoimintamalli, yrityksen perustamistoimet, tuotteen ja palvelun kaupallistaminen, rahoituksen hakeminen, vienti, myynti, omistajanvaihdokset ja liiketoimintavalmennukset.