1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

KKO ei myöntänyt Kärkkäiselle valituslupaa – sakkotuomiot pysyvät voimassa

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa ilmaisjakelulehti Magneettimedian entiselle päätoimittajalle Juha Kärkkäiselle eikä lehteä kustantaneelle tavaratalo J.Kärkkäinen Oy:lle. Rovanimen hovioikeuden tuomiot ex-päätoimittajan päiväsakosta ja yhtiön yhteisösakosta jäävät pysyviksi.

Kotimaan uutiset
Kuvassa uudelleen  paperiversiona ilmestynen Magneettimedian kanse.
Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Korkein oikeus ei myöntänyt J.Kärkkäinen Oy:lle ja ilmaisjakelulehti Magneettimedian päätoimittajana toimineelle Juha Kärkkäiselle valituslupaa Rovaniemen hovioikeuden tuomioon. KKO antoi päätöksensä maanantaina.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi Juha Kärkkäiselle vuoden 2013 lokakuussa 90 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tavaratalo J.Kärkkäinen Oy:lle 45 000 euroa yhteisösakkoa. Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomioita lokakuussa 2014.

Juha Kärkkäisen asianajaja Mika Ylönen kertoi joulukuussa 2014 Yle Oululle, kun valituslupaa haettiin KKO:lta, että rikoslain kohta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on tulkinnanvarainen. Juha Kärkkäinen oli kiistänyt kaikki syytteet alemmissa oikeusasteissa.

KKO:n päätöksestä uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva.

Lue seuraavaksi