Lidl edullisin ruokakorivertailussa Rovaniemellä

Lidl osoittautui edullisimmaksi ruokakorin hintavertailussa Rovaniemellä. Vertailussa paikkakunnalta olivat mukana Lidl, S-market ja K-Supermarket.

Ruoan hinnat
Grafiikkaa.
Ruokakorin hinta vuodessa, jos talous ostaa Ylen ruokakoriin kuuluvat tuotteet vuoden ajan vain kyseisestä kaupasta.Yle Uutisgrafiikka

Esimerkiksi neljän henkilön taloudessa vuoden ruokakorin halvimmaksi hinnaksi tuli Rovaniemellä runsaat 900 euroa kun kalleimmillaan se oli noin 1000 euroa.

Lidl erottui selkeästi edullisempana vaihtoehtoehtona. S-marketin ja K-Supermarketin välinen hintaero ei ollut niin suuri. Lidl on ilmoittanut, että sillä on samat hinnat kaikissa liikkeissä. S-markettien ja K-Supemarkettien hinnat voivat paikkakunnittain vaihdella omissakin merkkituotteissa.

Näin vertailu tehtiin

Vertailussa ovat mukana S-ryhmän Rainbow- ja Kotimaista-tuotteet, Keskon Pirkka-tuotteet sekä Lidlin omat merkit, joita sen valikoiman tuotteista on suurin osa. Poikkeuksena Keskon osalta pakastemansikat, joiden hinta on edullisemmasta K-Menu -tuoteryhmästä , koska Pirkka-pakastemansikat ovat tältä vuodelta loppu.

Tuko Logisticsin Eldorado-tuotemerkki ei ole mukana, koska sen tuotevalikoima on huomattavasti suppeampi kuin muilla merkeillä.

Tiedot kerättiin Rovaniemellä K-Supermarket Eteläkeskuksesta 19.05.2015, S-Market Revontulesta 20.05.2015 ja Lidl Saarenkylästä 21.05.2015,sen jälkeen, kun S-ryhmä ilmoitti toistamiseen laskevansa ruuan hintaa.

Rovaniemen hintavertailussa poikkeuksena perunan tuotemerkki S-Marketissa on Tyrnäväläistä ja jauhelihan tuotemerkki Rönkä, koska Rainbow ei ollut valikoimissa. Lisäksi K-Supermarketissa Pirkka-porkkanan alkuperämaa on Italia ja broilerin filesuikaleen tuotemerkki Naturel, koska Pirkkaa ei ollut valikoimissa.

Vertailu perustuu tuotteiden kilo- ja litrahintoihin.

Tiedot erikokoisten kotitalouksien keskimääräisestä ostomäärästä vuodessa perustuvat Nielsen Homescan -kuluttajapaneeliin vuodelta 2014. Vertailukelpoisuuden taataksemme laskimme myös vuoden 2014 ruokakorin hinnat uudelleen uudempien kulutustietojen perusteella.

Lisäksi hintavertailu perustuu oletukseen, että kotitalous ostaa koko vuoden ajan tietyn kaupan omien merkkien tuotteita.

 

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tarkastele yksittäisten tuotteiden hintatietoja

Mukaan ei otettu Tuko Logisticsin Eldorado-tuotemerkkiä, koska sen tuotevalikoima on huomattavasti suppeampi kuin muilla merkeillä. Voit järjestää tietoja sarakeotsikoista.