DBTL uhkaa kuivua kokoon – osa isoista nimistä peruu keikkansa

Esimerkiksi ohjelmatoimisto Warner on vetänyt kaikki esiintyjänsä pois festivaaleilta.

Kuva: Esa Töykkälä / Yle

Turussa heinäkuussa järjestettävän DBTL-festivaalin ahdinko syvenee. Osa esiintyjistä on peruuttanut tulonsa festivaaleille.

Esimerkiksi ohjelmatoimisto Warner on vetänyt kaikki esiintyjänsä pois festivaaleilta. Samuli Edelmann, Pepe Willberg, Arttu Wiskari ja Stig jäävät kaikki pois DBTL:stä.

– Yleisesti ottaen ohjelmatoimistoalalla tiedetään tämä Turun tilanne ja varmaan aika moni on vetämässä ohjelmiaan pois sieltä, jos se tilanne ei ala selkiämään. Erittäin varauksella ostaisin lippua, sanoo Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry:n puheenjohttaja Marko Nuutinen.

Ohjelmatoimisto Warner Music Live ei halua kommentoida vetäytymisten syitä.

Warner sanoo kuitenkin yrittäneensä jo viikkoja saada esiintyjänsä pois DBTL:n nettisivuilta, tässä kuitenkaan onnistumatta. Warner pitää harmittavana, että DBTL mainostaa esiintyjiä, joita ei festivaalilla nähdä.

Suomen ohjelmatoimistojen ja Agentit -yhdistyksen puheenjohtaja Marko Nuutinen pitää DBTL:n tilannetta erittäin huolestuttavana.

– Tapahtuman järjestäjä, joka siellä Turussa on, tuntuu, että on täysin vastuuntunnoton. On yrityksiä, joilla ei ole ennakonperintärekisteriotetta, heidän kanssa ei pysty toimimaan. Toinen huolestuttava asia tässä on myös se, että kuinka Turun kaupunki tekee yhteystyötä tällaisen järjestäjän kanssa, jolla ei ole tausta-asiat kunnossa.

DBTL festivaalia järjestävän Pasi Tammisen yhtiöt ovat suurissa talousvaikeuksissa.

Kello 14:02 lisätty Marko Nuutisen kommentit.