Odotusajat lyhentyneet akuuttivastaanotossa – pisin jonotusaika oli kolme tuntia

Odotusajat Oulun akuuttivastaanotoilla ovat lyhentyneet, kerrotaan kaupungin nettisivulla. Silti samalla asemalla voi olla suuriakin eroja. Palautetta voi antaa sähköisellä lomakkeella.

Sähköinen lomake
Oulun Kontinkankaan akuuttivastaanotolle tulija ohjeistetaan toimimaan oikein.
Oulun Kontinkankaan akuuttivastaanotolle tulija ohjeistetaan toimimaan oikein.Kati Teirikko / Yle Oulu

Akuuttivastaanoton odotusajat ovat lyhentyneet Oulun akuuttivastaanotoilla, näin todetaan maanantaina Oulun kaupungin nettisivulla.

Suuria eroja odotusajoissa kuitenkin esiintyy samallakin asemalla ja eri viikonpäivinä. Lyhin odotusaika viikolla 20 eli 11.-15.5. oli 11 minuuttia ja pisin oli 182 minuuttia.

Tasaiseen odotusaikaan tuskin päästäänkään, sillä asiakkaiden syyt tulla vastaanotolle vaihtelevat päivittäin. Joinakin päivinä hoidetaan lyhyitä, helppoja asioita ja joinakin enemmän aikaa vaativia ongelmia.

Myös palautteiden määrä on vähentynyt alkuvuodesta. Yhteydenottoja tulee kuitenkin vielä tasaisesti, ja niissä on sekä negatiivista palautetta jonoista että positiivista palautetta kattavasta palvelusta. Kysymyksiä palvelusta on voinut antaa muutaman viikon ajan myös ouka.fi-sivujen palautelomakkeen (siirryt toiseen palveluun) kautta. Sivuilla on myös vastauksia jo annettuihin kysymyksiin (siirryt toiseen palveluun). Nettiin on tulossa näkyville ajantasainen odotusajan seuranta terveysasemittain, kunhan tekniikka ja laitteiston asennukset saadaan kuntoon.